Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Csokis-diós szelet egészségesebben

Hozzávalók:

    A tésztához:
    7 tojásfehérje
    6 dkg eritrit vagy nyírfacukor
    1 csomag sütőpor
    15 dkg lisztkeverék (ez nálam 4 dkg zabpehely, 6 dkg darált dió és 5 dkg graham liszt)
    A krémhez:
    7 tojássárga
    7 dl tej
    2 csomag vaníliás pudingpor
    5 evőkanál eritrit vagy nyírfacukor
    10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé (nálam 90%-os)
    20 dkg vaj
    kakaóbab töret

Elkészítés:

A tésztához a fehérjét habbá verjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket és a sütőport. Vajazott, lisztezett tepsiben megsütjük.

A krémhez a tejben elkeverjük az édesítőt, a tojást, a pudingport, és feltesszük melegedni, majd mikor felolvadt a cukor is, hozzátesszük a csokit. Sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk hűlni, majd a vajjal kihabosítjuk.

A kihűlt piskótára kenjük a krémet, és megszórjuk kakaóbabbal. Hűtőben 3-4 órát állni hagyjuk. Hasábokra vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések