Csokis-diós szelet egészségesebben
Hozzávalók:
A tésztához:
7 tojásfehérje
6 dkg eritrit vagy nyírfacukor
1 csomag sütőpor
15 dkg lisztkeverék (ez nálam 4 dkg zabpehely, 6 dkg darált dió és 5 dkg graham liszt)
A krémhez:
7 tojássárga
7 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
5 evőkanál eritrit vagy nyírfacukor
10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé (nálam 90%-os)
20 dkg vaj
kakaóbab töret
Elkészítés:
A tésztához a fehérjét habbá verjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket és a sütőport. Vajazott, lisztezett tepsiben megsütjük.
A krémhez a tejben elkeverjük az édesítőt, a tojást, a pudingport, és feltesszük melegedni, majd mikor felolvadt a cukor is, hozzátesszük a csokit. Sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk hűlni, majd a vajjal kihabosítjuk.
A kihűlt piskótára kenjük a krémet, és megszórjuk kakaóbabbal. Hűtőben 3-4 órát állni hagyjuk. Hasábokra vágva kínáljuk.
A tésztához:
7 tojásfehérje
6 dkg eritrit vagy nyírfacukor
1 csomag sütőpor
15 dkg lisztkeverék (ez nálam 4 dkg zabpehely, 6 dkg darált dió és 5 dkg graham liszt)
A krémhez:
7 tojássárga
7 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
5 evőkanál eritrit vagy nyírfacukor
10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé (nálam 90%-os)
20 dkg vaj
kakaóbab töret
Elkészítés:
A tésztához a fehérjét habbá verjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket és a sütőport. Vajazott, lisztezett tepsiben megsütjük.
A krémhez a tejben elkeverjük az édesítőt, a tojást, a pudingport, és feltesszük melegedni, majd mikor felolvadt a cukor is, hozzátesszük a csokit. Sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk hűlni, majd a vajjal kihabosítjuk.
A kihűlt piskótára kenjük a krémet, és megszórjuk kakaóbabbal. Hűtőben 3-4 órát állni hagyjuk. Hasábokra vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése