Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Bolognai spagetti VI.

Hozzávalók:

    1-2 szál sárgarépa
    1 szál fehérrépa
    3 szál zellerszár
    1 fej vörös hagyma
    olaj
    30 dkg darált hús (sertés vagy marha)
    5-6 db paradicsom vagy 1 kis doboz sűrített paradicsom
    só
    őrölt bors
    2-3 gerezd fokhagyma
    rozmaring
    bazsalikom
    50 dkg spagetti száraz tészta
    sajt a tálaláshoz

Elkészítés:

A spagetti tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, leöblítjük.

A 2 db sárgarépát és a fehérrépát is nagylyukú reszelőn lereszelünk.
A zellerszárat apróra daraboljuk.

1 nagy fej hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a húst, amit fehéredésig kevergetve pirítunk, majd rátesszük a zöldségeket, és azokat is lepirítjuk egy kicsit. Sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát ráreszeljük. Ízesíthetjük rozmaringgal, bazsalikommal. Megint megkevergetjük, és ekkor adjuk hozzá a meghámozott paradicsomot vagy paradicsompürét. Elkeverjük, lefedjük, és kis lángon, lassan főzni kezdjük, közben megkeverjük. Ha nagyon elfőné a levét, akkor kevés vízzel, esetleg vörösborral pótoljuk. Akkor van kész, ha kóstoláskor úgy érezzük, hogy teljes harmónia alakult ki a fazékban főzött résztvevők között.

Spagettivel, reszelt sajttal tálaljuk.

Megjegyzés:

Az igazi bolognaihoz 4 összetevőnek biztosan kell benne lennie: darált húsnak, sárgarépának, zellernek és paradicsomnak. Ha ezek közül bármelyik hiányzik, ne nevezzük bolognainak a mártást. Természetesen lehet turbózni némi vörösborral, esetleg még + fűszerezéssel (oregánó stb.), de nagyon fontos a hosszabb ideig tartó lassú főzés, mert csak így kapunk valódi ízharmóniát.

Nincsenek megjegyzések