Sült csirkecomb tojásos-fűszeres rizzsel
Hozzávalók:
3 személynek:
3 csirkecomb
3 tojás
3,5 dl rizs
mexikói zöldségkeverék (jelen esetben konzerv)
bors
só
petrezselyem
pirospaprika
fokhagyma
olaj
vaj
5,5 dl forró víz
olívaolaj
Elkészítés:
Megmossuk a húst, eltávolítjuk a bőrét. Beledörzsöljük a fűszereket, majd kevés forró olívaolajon hirtelen lesütjük. Kivajazott jénai tálba helyezzük a húst, nagyon puhára pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
Közben a tojásos rizshez 2 evőkanál olajon megpirítjuk a rizst kb. 3 percen keresztül folyamatosan kevergetve, majd felöntjük a forró vízzel, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel megkeverjük, és fedő alatt közepes lángon kb. 12 percig főzzük. Akkor van kész, mikor beszívta a rizs teljesen a vizet.
Vajon tojásrántottát készítünk, és hozzákeverjük a rizshez.
A zöldségkeveréket forró vajon átforgatjuk, majd a sült csirkecombbal és a tojásos rizzsel tálaljuk.
3 személynek:
3 csirkecomb
3 tojás
3,5 dl rizs
mexikói zöldségkeverék (jelen esetben konzerv)
bors
só
petrezselyem
pirospaprika
fokhagyma
olaj
vaj
5,5 dl forró víz
olívaolaj
Elkészítés:
Megmossuk a húst, eltávolítjuk a bőrét. Beledörzsöljük a fűszereket, majd kevés forró olívaolajon hirtelen lesütjük. Kivajazott jénai tálba helyezzük a húst, nagyon puhára pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
Közben a tojásos rizshez 2 evőkanál olajon megpirítjuk a rizst kb. 3 percen keresztül folyamatosan kevergetve, majd felöntjük a forró vízzel, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel megkeverjük, és fedő alatt közepes lángon kb. 12 percig főzzük. Akkor van kész, mikor beszívta a rizs teljesen a vizet.
Vajon tojásrántottát készítünk, és hozzákeverjük a rizshez.
A zöldségkeveréket forró vajon átforgatjuk, majd a sült csirkecombbal és a tojásos rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése