Brokkolikrémleves III.
Hozzávalók:
1 fej brokkoli
1 evőkanál vaj
1 fej fehér hagyma
1,5 dl tejszín
1 liter húsleve vagy zöldségalaplé
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A felkarikázott hagymát vajon megpároltam, hozzáadtam a rózsáira szedett brokkolit. Sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval ízesítettem, majd felengedtem a húslevessel. Fedő nélkül főztem puhára, majd botmixerrel pürésítettem. Ha van rá módunk, akkor egy szitán átszűrhetjük. A levest tejszínnel kiforraltam. Ha szükséges, sózhatjuk, borsozhatjuk még.
Szeletelt mandulával, kölesgolyóval fogyasztottuk. A férjem kérésére készült hozzá sajtos pirított kenyérkocka is.
1 fej brokkoli
1 evőkanál vaj
1 fej fehér hagyma
1,5 dl tejszín
1 liter húsleve vagy zöldségalaplé
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A felkarikázott hagymát vajon megpároltam, hozzáadtam a rózsáira szedett brokkolit. Sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval ízesítettem, majd felengedtem a húslevessel. Fedő nélkül főztem puhára, majd botmixerrel pürésítettem. Ha van rá módunk, akkor egy szitán átszűrhetjük. A levest tejszínnel kiforraltam. Ha szükséges, sózhatjuk, borsozhatjuk még.
Szeletelt mandulával, kölesgolyóval fogyasztottuk. A férjem kérésére készült hozzá sajtos pirított kenyérkocka is.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése