Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Ganca vagy dödölle másképpen

Hozzávalók:

    1 kg burgonya
    liszt (amennyit felvesz)
    só
    Az elkészítés módjától függően:
    prézli vagy zsemlemorzsa
    pirított hagyma
    savanyú káposzta
    tejföl
    túró stb.

Elkészítés:

Annyi sós vízben tesszük fel a megtiszított, felkockázott burgonyát főni, hogy mire megfő, még ellepje a víz. A krumplit a vízben összetörjük, és további főzés közben annyi lisztet keverünk hozzá, hogy kellemesen lágy tésztát kapjunk.

A tésztát fakanálról kiszaggatjuk prézlire vagy zsíron pirított hagymára, esetleg pirított savanyú káposztára. További élvezetnövelés érdekében a prézlis változat esetében házi túróval megszórjuk, és sütőben megpirítjuk, majd sózott tejfellel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések