Ganca vagy dödölle másképpen
Hozzávalók:
1 kg burgonya
liszt (amennyit felvesz)
só
Az elkészítés módjától függően:
prézli vagy zsemlemorzsa
pirított hagyma
savanyú káposzta
tejföl
túró stb.
Elkészítés:
Annyi sós vízben tesszük fel a megtiszított, felkockázott burgonyát főni, hogy mire megfő, még ellepje a víz. A krumplit a vízben összetörjük, és további főzés közben annyi lisztet keverünk hozzá, hogy kellemesen lágy tésztát kapjunk.
A tésztát fakanálról kiszaggatjuk prézlire vagy zsíron pirított hagymára, esetleg pirított savanyú káposztára. További élvezetnövelés érdekében a prézlis változat esetében házi túróval megszórjuk, és sütőben megpirítjuk, majd sózott tejfellel tálaljuk.
1 kg burgonya
liszt (amennyit felvesz)
só
Az elkészítés módjától függően:
prézli vagy zsemlemorzsa
pirított hagyma
savanyú káposzta
tejföl
túró stb.
Elkészítés:
Annyi sós vízben tesszük fel a megtiszított, felkockázott burgonyát főni, hogy mire megfő, még ellepje a víz. A krumplit a vízben összetörjük, és további főzés közben annyi lisztet keverünk hozzá, hogy kellemesen lágy tésztát kapjunk.
A tésztát fakanálról kiszaggatjuk prézlire vagy zsíron pirított hagymára, esetleg pirított savanyú káposztára. További élvezetnövelés érdekében a prézlis változat esetében házi túróval megszórjuk, és sütőben megpirítjuk, majd sózott tejfellel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése