Szűzpecsenye leveles tésztában retek tzatzikivel
Hozzávalók:
A tekercshez:
50 dkg (1 csomag) leveles tészta
1 szűzpecsenye
3 evőkanál dijoni magos mustár
5 szelet bacon
só, bors (ízlés szerint)
A retek tzatikihez:
5 db retek (kb. 20 dkg)
1 pohár joghurt
2-3 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
só, bors (ízlés szerint)
Elkészítés:
A szűzpecsenyét párolóedényben megpárolom, (ha nincs ilyen, akkor kevés olajon elősütöm, egy kicsit be is vagdosható), közben sóval és borssal ízesítem ízlés szerint. Ha elkészült, kicsit hagyom hűlni, majd mindenhol bekenem a dijoni mustárral, ezt követően rátekerem a baconszeleteket, s végül a leveles tésztát is.
Sütőbe teszem, és szép aranybarnára sütöm. Nekem régi, hagyományos gáztűzhelyem van, így fokot nem tudok írni. Én úgy szoktam, hogy először alacsony lángon (kb. 15-20 percet), majd közepes lángon (kb. 15 percet) sütöm.
A retkeket megmosom, megtisztítom és kis kockákra vágom. A joghurtot sóval és borssal ízesítem, majd belereszelem a fokhagymagerezdeket. Az így ízesített joghurtba beleforgatom a retket. Azonnal is fogyasztható, de ha van rá lehetőség, inkább 1-2 órát hagyjuk állni, úgy jobban összeérnek az ízek, s a fokhagyma is jobban érvényesül.
A tekercshez:
50 dkg (1 csomag) leveles tészta
1 szűzpecsenye
3 evőkanál dijoni magos mustár
5 szelet bacon
só, bors (ízlés szerint)
A retek tzatikihez:
5 db retek (kb. 20 dkg)
1 pohár joghurt
2-3 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
só, bors (ízlés szerint)
Elkészítés:
A szűzpecsenyét párolóedényben megpárolom, (ha nincs ilyen, akkor kevés olajon elősütöm, egy kicsit be is vagdosható), közben sóval és borssal ízesítem ízlés szerint. Ha elkészült, kicsit hagyom hűlni, majd mindenhol bekenem a dijoni mustárral, ezt követően rátekerem a baconszeleteket, s végül a leveles tésztát is.
Sütőbe teszem, és szép aranybarnára sütöm. Nekem régi, hagyományos gáztűzhelyem van, így fokot nem tudok írni. Én úgy szoktam, hogy először alacsony lángon (kb. 15-20 percet), majd közepes lángon (kb. 15 percet) sütöm.
A retkeket megmosom, megtisztítom és kis kockákra vágom. A joghurtot sóval és borssal ízesítem, majd belereszelem a fokhagymagerezdeket. Az így ízesített joghurtba beleforgatom a retket. Azonnal is fogyasztható, de ha van rá lehetőség, inkább 1-2 órát hagyjuk állni, úgy jobban összeérnek az ízek, s a fokhagyma is jobban érvényesül.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése