Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Szűzpecsenye leveles tésztában retek tzatzikivel

Hozzávalók:

    A tekercshez:
    50 dkg (1 csomag) leveles tészta
    1 szűzpecsenye
    3 evőkanál dijoni magos mustár
    5 szelet bacon
    só, bors (ízlés szerint)
    A retek tzatikihez:
    5 db retek (kb. 20 dkg)
    1 pohár joghurt
    2-3 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
    só, bors (ízlés szerint)

Elkészítés:

A szűzpecsenyét párolóedényben megpárolom, (ha nincs ilyen, akkor kevés olajon elősütöm, egy kicsit be is vagdosható), közben sóval és borssal ízesítem ízlés szerint. Ha elkészült, kicsit hagyom hűlni, majd mindenhol bekenem a dijoni mustárral, ezt követően rátekerem a baconszeleteket, s végül a leveles tésztát is.

Sütőbe teszem, és szép aranybarnára sütöm. Nekem régi, hagyományos gáztűzhelyem van, így fokot nem tudok írni. Én úgy szoktam, hogy először alacsony lángon (kb. 15-20 percet), majd közepes lángon (kb. 15 percet) sütöm.

A retkeket megmosom, megtisztítom és kis kockákra vágom. A joghurtot sóval és borssal ízesítem, majd belereszelem a fokhagymagerezdeket. Az így ízesített joghurtba beleforgatom a retket. Azonnal is fogyasztható, de ha van rá lehetőség, inkább 1-2 órát hagyjuk állni, úgy jobban összeérnek az ízek, s a fokhagyma is jobban érvényesül.

Nincsenek megjegyzések