Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Őszibarackos galette

Hozzávalók:

    4 tortácskához:
    A tésztához:
    20 dkg liszt
    10 dkg vaj
    1-2 evőkanál tejföl
    1 evőkanál hideg víz
    1 csomag vaníliás cukor
    csipet só
    A töltelékhez:
    4-5 db őszibarack
    2-3 marék dió
    25 dkg mascarpone
    15 dkg porcukor
    2 csomag vaníliás cukor
    reszelt citromhéj
    Valamint:
    1 db tojás a tészta lekenéséhez

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a csipet sóval, majd a hideg vajjal morzsoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt és a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (A tejfölt kanalanként adjuk hozzá, mert lehet, hogy nem kell mind!) Ezután csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be a hűtőbe legalább 30 percre. Közben előlehet készíteni a tölteléket, és az őszibarackot.

A diót egy teflon serpenyőben, állandó kevergetés mellett pörköljük aranybarnára. Ezután hűtsük ki, majd daráljuk le.

A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután keverjük hozzá a darált diót is.

A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki jó vékonyra. Ezután vágjunk ki belőle 4 egyforma nagyságú kört (én egy fedőt tettem a tésztára, és azt vágtam körbe).

A tésztakörök közepére kenjük rá a mascarponés-diós tölteléket, majd helyezzük rá a felszeletelt őszibarackot. Ezután az üresen maradt tésztát hajtogassuk fel a töltelékre.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a megtöltött tésztákat. Kenjük le felvert egész tojással, és szórjuk meg darabolt dióval.

Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig, hogy szép aranybarnára süljön a tészta.

Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk. Ízlés szerint másfajta gyümölccsel is megsüthető.

Nincsenek megjegyzések