Rigó Jancsi muffinformában
Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 dkg liszt
3 evőkanál kakaópor
A félbevágott muffinok lekenéséhez:
3 evőkanál baracklekvár
A mázhoz:
10 dkg csokoládé
2 evőkanál vaj
A krémhez:
2 dl tejszínhab
5 dkg tejcsokoládé
Elkészítés:
Az egész tojásokat keverd habosra a cukorral. Add hozzá a lisztet és a kakaót. A muffinformát olajjal kend ki, és adagold bele a masszát 2/3 részig, mert sülés közben megnő, told előmelegített sütőbe (180 fok). Süsd meg kb. 15 perc alatt. A masszából 15 db muffin lett.
A töltelékhez a csokoládét olvaszd fel mikróban. A tejszínt verd kemény habbá, majd add hozzá az olvasztott csokoládét, és együtt is verd kemény habbá. Tedd a hűtőbe a süti töltéséig.
A csokimázhoz valókat vízgőz felett olvaszd fel, és a kihűlt muffinok tetejét mártsd bele. Amikor megszilárdult a csokoládé, vágd ketté a muffinokat, kend meg baracklekvárral, és oszd el a krémet mindegyik muffinon. Tedd rá a tetejét.
A tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 dkg liszt
3 evőkanál kakaópor
A félbevágott muffinok lekenéséhez:
3 evőkanál baracklekvár
A mázhoz:
10 dkg csokoládé
2 evőkanál vaj
A krémhez:
2 dl tejszínhab
5 dkg tejcsokoládé
Elkészítés:
Az egész tojásokat keverd habosra a cukorral. Add hozzá a lisztet és a kakaót. A muffinformát olajjal kend ki, és adagold bele a masszát 2/3 részig, mert sülés közben megnő, told előmelegített sütőbe (180 fok). Süsd meg kb. 15 perc alatt. A masszából 15 db muffin lett.
A töltelékhez a csokoládét olvaszd fel mikróban. A tejszínt verd kemény habbá, majd add hozzá az olvasztott csokoládét, és együtt is verd kemény habbá. Tedd a hűtőbe a süti töltéséig.
A csokimázhoz valókat vízgőz felett olvaszd fel, és a kihűlt muffinok tetejét mártsd bele. Amikor megszilárdult a csokoládé, vágd ketté a muffinokat, kend meg baracklekvárral, és oszd el a krémet mindegyik muffinon. Tedd rá a tetejét.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése