Gyömbéres csülök
Pikáns ízhatást kölcsönöz a csülöknek a gyömbéres fűszerezés, ráadásul nagyon étvágygerjesztő. A magas energiatartalom és a sok fehérje indokolja, hogy lábadozó, leromlott állapotú betegeknél alkalmazzuk.
Hozzávalók
1 kicsontozott sertéscsülök
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3-4 ek. étolaj
1 dl tejföl
2 ek liszt
1 csokor petrezselyemzöld
1/2 citrom leve
só
bors
1 mokkáskanál orölt gyömbér
Elkészítés
A kicsontozott sertéscsülköt kockákra vágom. Olajon megpirítom a konyhagyöngye reszelőjén pépesre reszelt vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a felkockázott húst és megpirítom. Sóval, borssal 1 mokkáskanál gyömbérrel és a felaprított petrezselyemzöld felével ízesítem. Felengedem annyi vízzel, hogy hígabb pörkölt jellegű legyen. Addig főzöm, míg a hús megpuhul. Ekkor az 1 dl tejfölt összerázom a liszttel, a fél citrom levével, valamint a maradék aprított petrezselyemzölddel és gyömbérrel. Ezzel összeforralom a húst. Pirított burgonyával, vagy párolt rizzsel tálalom.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése