Citromos-gyömbéres muffin
A gyömbér különlegessége, hogy a benne lévő illóalj nyugtatja a gyomornyálkahártyát, ily módon segíti az emésztést, nyugtatja a gyomrot.
Hozzávalók
2 teáskanál gyömbérgyökér összevágva
2 teáskanál citromhéj
4 teáskanál citromaroma
1/2 csésze vaj
1 csésze cukor
2 tojás
2 csésze liszt
1 teáskanál szalakáli
1 csésze tej
Elkészítés
Sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy nagy tálban keverjük habosra a vajat a cukorral. A tojásokat egyenként keverjük bele. Hozzáadjuk a citrom aromát és a gyömbért. A szalalkálit keverjük el a tejben, ez elkezd majd pezsegni. A liszt egyharmadát öntsük a gyömbéres keverékhez, majd a többit is felváltva a tejjel. Keverjük jól össze, majd kanalazzuk a muffinformákba. 15-20 perc alatt készre sütjük. Tipp: A citromaroma helyett használhatunk 3 teáskanál frissen erszelt citromhéjat összekeverve 1-2 teáskanál citromlével (frissen facsart!)
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése