Breaking News

🔥 Narancsos csirkecombok ropogósra sütve: egyszerűen készülő ünnepi fogás


A narancsos mázzal sült csirkecombok a karácsonyi asztalon is jól mutatnak majd.


Ha most karácsonykor elkészíted a narancsos csirkecombokat, annyira fognak ízleni, hogy biztosan többször is beilleszted még őket a menübe ezen a télen. Fontos, hogy a combokat sütés előtt egy-két órával pácold be, majd mielőtt a tepsibe kerülnek, serpenyőben piríts rájuk kérget.

Hozzávalók 4 személyre

    8 csirke alsócomb
    3 narancs
    2 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál méz
    0.5 dl olívaolaj
    só
    bors
    késhegynyi chili

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymával, a borssal és egy kevés chilivel. Kend meg a húsokat ezzel a keverékkel, és pihentesd egy-két órát a hűtőben.

A pácolási idő végén egy száraz serpenyőt forrósíts fel, és a húsok minden oldalára piríts kérget. Emeld át őket egy tepsibe.

A mézet keverd el egy kis tálban két narancs reszelt héjával és kifacsart levével. Kend meg vele a csirkecombokat. Ha marad még a mázból, tedd félre. A harmadik narancsot szeleteld fel, és tedd a tepsibe a húsok mellé. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. Ha maradt még a mázból, fél óra elteltével locsold a húsokra, majd továbbra is lefedve süsd újabb fél órát. Így összesen egy óra alatt sülnek a combok puhára.

Nincsenek megjegyzések