🔥 Narancsos csirkecombok ropogósra sütve: egyszerűen készülő ünnepi fogás
A narancsos mázzal sült csirkecombok a karácsonyi asztalon is jól mutatnak majd.
Ha most karácsonykor elkészíted a narancsos csirkecombokat, annyira fognak ízleni, hogy biztosan többször is beilleszted még őket a menübe ezen a télen. Fontos, hogy a combokat sütés előtt egy-két órával pácold be, majd mielőtt a tepsibe kerülnek, serpenyőben piríts rájuk kérget.
Hozzávalók 4 személyre
8 csirke alsócomb
3 narancs
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál méz
0.5 dl olívaolaj
só
bors
késhegynyi chili
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymával, a borssal és egy kevés chilivel. Kend meg a húsokat ezzel a keverékkel, és pihentesd egy-két órát a hűtőben.
A pácolási idő végén egy száraz serpenyőt forrósíts fel, és a húsok minden oldalára piríts kérget. Emeld át őket egy tepsibe.
A mézet keverd el egy kis tálban két narancs reszelt héjával és kifacsart levével. Kend meg vele a csirkecombokat. Ha marad még a mázból, tedd félre. A harmadik narancsot szeleteld fel, és tedd a tepsibe a húsok mellé. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. Ha maradt még a mázból, fél óra elteltével locsold a húsokra, majd továbbra is lefedve süsd újabb fél órát. Így összesen egy óra alatt sülnek a combok puhára.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése