Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

9 étkezési tipp, hogy elkerüljük a betegségeket

Ma már kutatások bizonyítják, hogy táplálkozásunk nagymértékben támogatni tudja egészségünket. Bár erről sokan szkeptikusan vélekednek, a téli időszakban próbát tehetnek. Kövessék tippjeinket, és a betegségek garantáltan elkerülik majd!

 
A megfelelő, kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás prevenciós és egészségmegőrző hatással bír. A régi mondás, amely szerint "Az vagy, amit megeszel" valóban helytálló, ezt már több kutatás is bebizonyította. De talán nem eléggé, hiszen az egyértelműen táplálkozási problémákra visszavezethető betegségek száma sajnos folyamatosan növekszik. Mivel a nem megfelelő étrendből kialakuló egészségügyi problémák nem rögtön, hanem csak évek múltán jelentkeznek, így sokan kételkednek és így nem is foglalkoznak eléggé e kérdéssel. Ráadásul a nem megfelelő táplálkozás az immunrendszert is legyengíti a szervezetet, így a téli időszakban sokkal könnyebben elkaphatják a betegségeket.

Ha Ön is a szkeptikusok táborba tartozna, tegyen egy próbát, és kövesse tanácsainkat, melyek azonnali változást hozhatnak egészségében!

9 étkezési tipp, hogy elkerüljük a betegségeket

- Válasszon magas rost- és keményítőtartalmú ételeket, például korpás kenyeret, teljes kiőrlésű gabonaféléket, barna rizst és teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát. A rendkívül nagy rosttartalom segít feltöltődni, a vércukorszintet egyenletesen tartani és a gyomorproblémákat megelőzni.
 
- Főzéskor vagy az asztalnál ne sózza az ételeket. Ennek a legegyszerűbb módja, ha kidobja a sótartót.
 
- Egyen kevesebb feldolgozott élelmiszert és több friss táplálékot. A feldolgozott élelmiszerek gyakran tartalmaznak sok telített zsírsavat, hozzáadott cukrot, sót és/vagy adalékanyagokat, miközben alacsony a rost-, a vitamin- és az ásványi anyag-tartalmuk.
 
- Egy recept hozzávalóin túl nyugodtan halmozzon még több zöldséget vagy salátát a tányérra. Igyekezzen naponta ötször gyümölcsöt és zöldséget enni.
 
- Keltse életre a salátákat a következő házi készítésű, zsírmentes vinaigrette-öntettel: 0,5 deci vizet 2 evőkanál balzsamecettel, 2 evőkanál mustárral, 0,5 deci citromlével, 2 kiskanál zúzott fokhagymával, 1 kiskanál szárított petrezselyemmel és sok fekete borssal keverjen össze. Tálalás előtt jól hűtse le.
 
- Hetente legalább két adag halat egyen, ezek között mindig legyen olajos hal is, például lazac, makréla, pisztráng, szardínia vagy friss tonhal. Az olajos halak omega-3 zsírsavakban gazdagok, amelyek segítenek a szív egészségének megőrzésében.
 
- Soha ne hagyjon ki egy étkezést se, főleg a reggelit ne. A felmérések azt mutatják, hogy azok, akik kihagyják a reggelit, általában kövérebbek, mint azok, akik reggeliznek. Valószínűleg azért, mert akik nem esznek reggel semmit, az erős éhségérzet miatt többet falatoznak a nap folyamán.
 
- Igyon naponta 6-8 pohár vizet, amivel megelőzheti a kiszáradást, és segít feltöltődni is. A szervezet gyakran összetéveszti a szomjúságot az éhséggel, melynek eredményeként eszünk, amikor valójában inni akarunk.
 
- Fogja vissza a koffeinfogyasztást, igyanak kevesebb kávét és fekete teát. Ha csökkenti a mennyiséget, kevésbé lesz ideges, és jobban tud majd aludni. Sokkal jobb gyógynövény-, gyümölcs- és zöld teát választani.