Parajkrémleves
Hozzávalók:
50 dkg paraj
1 fej vöröshagyma
2 dkg vaj
2 evőkanál liszt
4 dl tej
szerecsendió
só
őrölt bors
10 dkg kenyér
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágjuk majd a felhevített olajon üvegesre pároljuk.Rátesszük a tisztított megmosott spenótot.Amikor összeesett ,megszórjuk liszztel majd felöntjük a tejjel,és hozzáadunk fél liternyi vizet.Ízlés szerint reszelünk bele szerecsendiót,ízesítjük sóval,borssal majd 10 perc alatt készre főzzük,turmixoljuk és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
50 dkg paraj
1 fej vöröshagyma
2 dkg vaj
2 evőkanál liszt
4 dl tej
szerecsendió
só
őrölt bors
10 dkg kenyér
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágjuk majd a felhevített olajon üvegesre pároljuk.Rátesszük a tisztított megmosott spenótot.Amikor összeesett ,megszórjuk liszztel majd felöntjük a tejjel,és hozzáadunk fél liternyi vizet.Ízlés szerint reszelünk bele szerecsendiót,ízesítjük sóval,borssal majd 10 perc alatt készre főzzük,turmixoljuk és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.