Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

A pozitív gondolkodás az alap

Tényleg mindenható a pozitív gondolkodás, vagy inkább tévút, mint ahogy azt Dr. Angel mondja a legújabb cikkében?
Ami biztos: a pozitív gondolkodásról sokan és sokat írnak és vélhetően fognak is írni.

“Gondolkodj pozitívan, beszélj optimistán, cselekedj realistán; ennyi a titok nyitja” – Fr. Aureion

Közkedvelt, örökzöld téma, és több irányzat is felépült rá.

Az egyszeri turbospiri azt állítja – e téren tényleg nincs különbség a kétezer évvel ezelőtti mezei gnosztikus és a modern ezós között -, elég pozitívan gondolkodni és minden megváltozik. Ez az az emberfajta, ami képes elhinni, hogy ha valamitől fél, akkor azt be is vonzza (mintha a kórházak hipochonderekkel volnának tele, vagy az arachnofóbiások lakásában állandó lenne a pókinvázió).

Dr. Angelnek igaza van annyiban, hogy pusztán a gondolat kevés. Fontos, szükséges, de nem elégséges.

A POZITÍV GONDOLKODÁS A HELYES ÚT

Viszont éppen emiatt nem is tévút a pozitív gondolkodás! A tévút a gondolkodásnál való megtorpanás. A tévút az „azonnal mindent könnyedén megoldani öt percnyi időráfordítással” mentalitás követése.

Dr. Angel ez nem értette meg igazán: a pozitív gondolkodás az alap, amely nélkül tartós siker elképzelhetetlen, ahogy egy papírhajó se bírja sokáig a gyűrődést egy lávafolyamon. Minden győztes sportoló pozitívan gondolkodik. Minden sikeres üzletasszony/üzletember pozitívan gondolkodik. Minden sikeres szakember pozitívan gondolkodik.

És cselekszenek is.

Dr. Angel ugyan kitér erre, viszont éppen így cáfolja meg önmagát.

A HÁRMAS HARMÓNIA

Mi azt állítjuk, hogy a gondolat, a szó és a tett éppen olyan viszonyban állnak egymással, mint test, lélek és szellem: bármelyik kerül kiemelésre, a másik kettő elsikkad.
Figyeljük meg, hogy ha egy sportoló vagy testépítő nem ápolja lelkét és nem táplálja szellemét, mi lesz belőle. Figyeljük meg, hogy ha egy nő csak a lelkével törődik, de testét és szellemét elhanyagolja, mivé válik.

A gondolat, a szó vagy a tett önmagában alig ér valamit. De együttesen bármi elérhető velük.
Mert a pozitív gondolkodás az alap, amire, amiből építkezve, kitartóan haladva utunkon, végül célba érünk.

GONDOLKODJ POZITÍVAN, BESZÉLJ OPTIMISTÁN, CSELEKEDJ REALISTÁN

„Tegyél meg minden nap legalább egy lépést, hogy elérd a céljaid. Garantálom, hamarabb valósítod meg, mint azok, akik egy szalmaszálat se tesznek érte keresztbe, csupán sóhajtoznak és dejóvolnáznak.” – Fr. Aureion.

Nincsenek megjegyzések