Breaking News

Egyszerű és ínycsiklandó vegán sajttorta (sütés nélküli recept)


A sütés nélkül készülő vegán sajttortában datolya helyettesíti a cukrot. 

Ha egy egészséges finomságra vágysz, amiben nincsen semmilyen állati eredetű alapanyag, akkor ez az áfonyás vegán sajttorta biztosan ízleni fog. Egyszerű elkészíteni és nem kell hozzá sütő. A kesudiót már előtte való nap be kell áztatni. A cukor helyett használt datolya nagyon egészséges, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

Hozzávalók 20 cm átmérőjű formához

Az alaphoz
    20 dkg mandula
    8 nagyobb szem datolya
    1 csipet fahéj
    1 csipet só

A krémhez
    25 dkg kesudió
    4 dl kókusztej
    2 teáskanál citromlé
    0.5 szál vanília
    4 evőkanál datolyaszirup vagy juharszirup

Az áfonyaszószhoz
    13 dkg áfonya
    2 evőkanál datolyaszirup vagy juharszirup
    1 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés:

A kesudiót már előtte való nap be kell áztatni a krémhez, ezt nem szabad elfelejteni.

Első lépésként egy serpenyőben enyhén pirítsd meg a mandulát, hogy illatos és teltebb ízű legyen. Utána egy aprítóban dolgozd össze a mandulaszemeket a datolyával, és ízesítsd a fahéjjal, sóval. A kész darálékot nyomkodd egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába. Ha nem áll össze, akkor lazítsd fel a darálékot egy kis datolyasziruppal vagy juharsziruppal.

Ha elfelejtetted beáztatni a kesudiót, akkor meg is főzheted, 10 percet igényel, hogy megpuhuljanak a magvak. Forrald fel, majd hűtsd le a kókusztejet. A lefölözött részét add hozzá a kesudiókhoz és turmixold össze, míg egy homogén krémet nem kapsz. A krémet a sziruppal, a citrom levével és a vaníliával ízesítsd.

A kész kesukrémet egyenletesen kend rá a tortaalapra. Utolsó lépésként pedig az áfonyakrémet készítsd el.

Az áfonyához adj hozzá annyi szirupot, amennyi neked ízlik. A sűrítés érdekében a kukoricakeményítőt is add a gyümölcshöz, majd folyamatos kevergetés mellett főzd meg az áfonyákat, míg sűrű nem lesz. Kihűlve egy sűrű krémet kell kapnod. Ha még nagyon vizes lenne, forrald tovább a szószt.

A kész áfonyakrémet folyasd a kesukrém tetejére. A tortát tedd be a hűtőbe legalább egy teljes napra, vagy rakd a fagyasztóba 3-4 órára.

Nincsenek megjegyzések