Illatos, sütőtökös amerikai palacsinta (tálaláskor locsold meg juharsziruppal)
A sütőtökös amerikai palacsinta tésztája vastag és légies.
Minden amerikai sorozatban és családi filmben felbukkan az ikonikus reggeli, a pufi, szaftos és aranybarna palacsinta, bőséges juharszirup-locsolással. A sütőtökőrület az őszi-téli hónapokban szinte mindenkit utolér, változatos felhasználási módjai között a sütőtökös palacsinta biztosan ízleni fog. Egy csipet fahéjjal még különlegesebb lesz az ízélmény.
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg sütőtök
2 tojás
2 evőkanál cukor
30 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
5 dl tej
4 evőkanál vaj
1 csipet só
1 csipet fahéj
vaj a sütéshez
juharszirup a tálaláshoz
Elkészítés:
A sütőtököt vágd cikkekre, és süsd meg. A puha sütőtököt utána kanalazd ki a héjából is, szórd meg egy csipet fahéjjal, majd pürésítsd.
Törd fel a tojásokat egy nagyobb tálban, majd add hozzá a sütőtököt, az olvasztott vajat, a cukrot és a csipet sót, majd alaposan dolgozd egybe az összetevőket. A lisztbe szórd bele a sütőport, majd forgasd bele a sütőtökös masszába. A tejet fokozatosan add hozzá a masszához, és keverd addig, míg egy sűrű, egyenletes tésztát nem kapsz.
Melegítsd át a palacsintasütőt, olvassz benne egy kis vajat, majd a kész palacsintatésztát adagonként süsd ki benne. Mindkét oldalon süsd aranybarnára a palacsintákat.
Tálaláskor csurgasd le juharsziruppal, egy kocka vajat is tehetsz a palacsintatorony tetejére, és tálalhatsz mellé piros gyümölcsöket is.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése