Breaking News

Illatos, sütőtökös amerikai palacsinta (tálaláskor locsold meg juharsziruppal)


A sütőtökös amerikai palacsinta tésztája vastag és légies.

Minden amerikai sorozatban és családi filmben felbukkan az ikonikus reggeli, a pufi, szaftos és aranybarna palacsinta, bőséges juharszirup-locsolással. A sütőtökőrület az őszi-téli hónapokban szinte mindenkit utolér, változatos felhasználási módjai között a sütőtökös palacsinta biztosan ízleni fog. Egy csipet fahéjjal még különlegesebb lesz az ízélmény.

Hozzávalók 4 személyre

    20 dkg sütőtök
    2 tojás
    2 evőkanál cukor
    30 dkg finomliszt
    fél csomag sütőpor
    5 dl tej
    4 evőkanál vaj
    1 csipet só
    1 csipet fahéj
    vaj a sütéshez
    juharszirup a tálaláshoz

Elkészítés:

A sütőtököt vágd cikkekre, és süsd meg. A puha sütőtököt utána kanalazd ki a héjából is, szórd meg egy csipet fahéjjal, majd pürésítsd.

Törd fel a tojásokat egy nagyobb tálban, majd add hozzá a sütőtököt, az olvasztott vajat, a cukrot és a csipet sót, majd alaposan dolgozd egybe az összetevőket. A lisztbe szórd bele a sütőport, majd forgasd bele a sütőtökös masszába. A tejet fokozatosan add hozzá a masszához, és keverd addig, míg egy sűrű, egyenletes tésztát nem kapsz.

Melegítsd át a palacsintasütőt, olvassz benne egy kis vajat, majd a kész palacsintatésztát adagonként süsd ki benne. Mindkét oldalon süsd aranybarnára a palacsintákat.

Tálaláskor csurgasd le juharsziruppal, egy kocka vajat is tehetsz a palacsintatorony tetejére, és tálalhatsz mellé piros gyümölcsöket is. 

Nincsenek megjegyzések