🔥 Brassói aprópecsenye csirkemellből: így lesz a legfinomabb a szaftja
A csirkéből készült brassói aprópecsenyét hasonlóan kell készíteni, mint a hagyományos változatot, de sokkal hamarabb készen van.
Ha te is szereted a hagyományos, szaftos brassói aprópecsenyét, készíts most egy nagyon hasonló ételt is, de csirkemellből! Ez a fogás is füstölt szalonnás alappal indít, a hozzá való krumpli pedig a sütni való, sárga héjú típus legyen, amit még hámozni sem szükséges.
Hozzávalók 4 személyre
80 dkg sárga héjú krumpli
80 dkg csirkemellfilé
5 dkg füstölt szalonna
2 hagyma
1 egész fej fokhagyma
1 kis doboz sűrített paradicsom
1 teáskanál pirospaprika
só
bors
olaj
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre.
A krumplit mosd meg, kockázd fel, és oszd el egy sütőpapírral kibélelt gáztepsin. Ha vékony héjú típust használsz, megmosni nem szükséges. Egy hagymát cikkezz fel, és tedd a krumpli mellé. A fokhagyma felét késsel lapítsd össze, és ezt is tedd a tepsibe. Szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, locsold meg kevés olajjal, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára.
Amíg a krumpli sül, a szalonnát kockázd fel, a zsírját olvaszd ki. A megsült szalonnapörcöket szedd ki, a visszamaradt zsiradékon pedig futtasd meg a csirkét. Amikor kifehéredett, ezt is szedd ki, és tedd a zsírra a másik, kockára vágott hagymát. Amikor megpuhult, nyomd mellé a maradék fokhagymát. Húzd le a tűzről, keverd el pirospaprikával, a sűrített paradicsommal és a hússal. Adj hozzá annyi vizet, hogy jó szaftos legyen, és tíz perc alatt főzd össze.
Amikor a krumpli megsült, forgasd a csirkéhez. Kanalazd vissza bele a ropogós szalonnapörcöket, és melegítsd össze.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése