🔥 Csokis pite, ahogy az amishok készítik: nem mindegy a csoki fajtája sem
Az amish csokis pite tésztája vékony és omlós, rajta pedig gazdag krém terül el, amelyben pekándió is roppan.
Vannak, akik tévesen német vagy germán tortának hívják ezt a mennyei amish csokis pitét, mivel a hozzá használt, German nevű csokit egy Samuel German nevű amerikai gyáros fejlesztette ki a 19. század közepén. Ez egy félédes, a tej- és az étcsoki között elhelyezkedő típus, amely Magyarországon ugyan nem kapható, de bármilyen, 35 százalék körüli kakaótartalmú csokival helyettesítheted.
Hozzávalók 8 szelethez
A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj + a forma kikenéséhez
3 L-es tojás sárgája
3 evőkanál hideg víz
1 evőkanál porcukor
1 csipet só
A krémhez:
22 dkg félédes csoki
15 dkg pekándió
12 dkg vaj
10 dkg barna cukor
7.5 dkg kókuszreszelék
6 dkg liszt
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tésztához a lisztet szitáld egy tálba. Sózd meg, add hozzá a porcukrot, és morzsold el a felkockázott, hideg vajjal. A tojások sárgáját villával enyhén verd fel, keverd el a jéghideg vízzel, és add a lisztes vajhoz. Gyorsan gyúrd össze. Ha nem áll össze, óvatosan még egy kanál vizet adhatsz hozzá. Csavard folpackba, és pihentesd fél órát a hűtőben.
Közben állítsd össze a tölteléket. A vajat olvaszd fel, és keverd el 18 deka felaprított csokival. Keverd simára. Egy másik tálban keverd el a cukrot a liszttel. Óvatosan forgasd össze a vajas csokival. Add hozzá a vaníliás cukrot és egyenként a tojásokat. A pekándiót aprítsd fel, keverd a tésztához, végül add hozzá a kókuszreszeléket és a visszamaradt négy deka csokit.
A pihentetési idő után a tésztát vedd ki a hűtőből. Nyújtsd ki kör alakúra, és emeld át egy kivajazott piteformába. Kanalazd rá a krémet, és told 180 fokos sütőbe 35-40 percre, amíg a tetejére kéreg sül. Vigyázz, ne süsd túl! Ha kész, várd meg, amíg kihűl, és utána szeleteld.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése