Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

10 % a 40 év felett szülő nők aránya

Több mint tíz százalék körüli a 38 - 40 év felett szülő nők aránya. Minél később szül egy nő, annál nagyobb a szövődmények aránya. Csökkenthető viszont a kockázatok száma, ha a kismamák tudatosan készülnek a gyermekvállalásra.


A Nők szülésének időbeni kitolódásának elsősorban társadalmi okai vannak.

Nőgyógyászati szempontból a legideálisabb kor a Nőknél a gyermekvállalásra a 20 és 30 éves koruk közötti időszak.

Ennél idősebb korban egyre gyakrabban jelentkeznek a különböző megbetegedések: a mióma, a vetélés, a koraszülés, a méhen kívüli terhesség és a meddőség kialakulásának is nagyobb az esélye.

Ezen kívül negyven év feletti terhes nőknél a krónikus magas vérnyomás 10 százalékában, cukorbetegség 10-20 százalékban fordul elő.

Az anyai életkor növekedésével a különböző kóros állapotok kialakulása nemcsak az anyát, hanem a magzatot is veszélyeztetheti. Idősebb korban a magzati fejlődési rendellenességek is gyakrabban fordulnak elő.

A kockázatok csökkentése érdekében a 30-35 év felett szülni készülő nők is sokat tehetnek, ha tudatosan készülnek a gyermekvállalásra. A tervezett fogamzás előtt érdemes átgondolni, és ha kell, változtatni az addigi életmódon.

A stresszt ajánlatos kerülni, ha valaki túlsúlyos, tanácsos lefogyni. Ez azért fontos, mert a terhesség alatt kialakuló magas vérnyomás és a cukorbetegség kockázatát ezzel is csökkenhetjük.


Nincsenek megjegyzések