Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Anyatejjel növelnek izomtömeget a testépítők

Igen, jól olvasta, sok hasznos összetevője miatt az emberi tej egyre több férfi testépítő kedvenc izomnövelő csodaszere, ami ráadásul természetes is, ezért leköröz minden más táplálékkiegészítőt - írja a divany.


Mivel tele van kalóriával és fontos tápanyagokkal, az anyatej elősegíti a csecsemők gyors és egészséges fejlődését, a profi testépítők pedig ezeket az előnyöket kihasználva igyekeznek hatékonyabban és eredményesebben növelni az izomzatukat.

„Egyetlen csésze 170 kalóriát (hússzal többet, mint a 3,5%-os tej), 10 gramm zsírt, 16 gramm szénhidrátot és két gramm fehérjét (5 grammal kevesebbet, mint a teljes tej), valamint ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. Elméletileg növekedési hormon is található benne, de nem tudni biztosan, hogy az a felnőttek szervezetére is ugyanúgy hat-e, mint a csecsemőkére” - nyilatkozta a Men's Health magazinnak Brian St. Pierre sporttáplálkozási szakértő.

Megéri?

A kutatók és a személyi edzők egyetértenek abban, hogy az izomnövelés akkor a leghatékonyabb, ha rendszeresen edzünk, megfelelő mennyiségű proteint és több tápláló kalóriát fogyasztunk annál, mint amennyit mozgás során elégetünk. Marc Halpern dietetikus szerint azonban nem a legjobb ötlet anyatejet felnőttként inni: „Először is nem egyszerű hozzájutni, nem tudunk csak úgy a munkából hazafelé menet egy liter tejért beugrani a helyi szupermarketbe. A legtöbben egyébként olyan nagyobb adok-veszek weboldalakon keresztül feketén szerzik be, mint a Craigslist, vagy szoptatós anyukákkal próbálnak barterelni. Másodszor: drágán is adják. Egy uncia (28 ml) tej másfél dollárba, (azaz 392 forintba) kerül az észak-amerikai Anyatej Banknál, ami egyébként azoknak a kismamáknak az érdekében jött létre, akiknek a szoptatáshoz nincs elég tejük. Ráadásul az emberi tej minősége csak annyira jó, mint annak a személynek az étrendje és egészségi állapota, akitől származik. „Még akár HIV-fertőzést is elkaphatunk, ha olyanoktól vásárolunk, akik otthonukban, kétes higiéniai körülmények között pumpálják a tejet” - figyelmeztet Halpern.

Kockázatok

A Pediatrics című folyóiratban megjelent tanulmány is igazolja, mennyire kockázatos ez az új őrület: a kutatók 101 interneten vásárolt mintát vizsgálak meg és a minták 63%-ában Staphilococcus, 36%-ában Streptococcus, míg 3%-ában Salmonella vírust találtak.

"Léteznek ennél olcsóbb és sokkal biztonságosabb, eddig is jól bevált módszerek az izomnövelésre. Nem éri meg az anyatejet választani - főleg, mert még csak nem is bizonyították tudományosan a felnőtt szervezetben kifejtett pontos hatásait" - fűzi hozzá Brian St. Pierre dietetikus

Forrás: Divány.hu

Nincsenek megjegyzések