Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Leváltották az RTL vezérigazgatóját

Azonnali hatállyal menesztették Dirk Gerkenst, az RTL Klub vezérigazgatóját, helyét Andreas Rudas, az RTL Csoport térségért felelős alelnöke veszi át. Rudas kinevezése csak átmeneti időszakra szól, ameddig nem találják meg a végleges megoldást - írja az index


Gerkens vezérigazgatói pozíciója az utóbbi hónapokban gyengült meg, miután a kormány egyezkedésbe kezdett az RTL Csoporttal a csatornát súlyosan érintő reklámadó miatt. A korábbi hírek szerint a reklámadó átalakításáért cserébe az RTL Klub hajlandó megválni Dirk Gerkenstől, de a híradóba nem engednek beleszólást a Fidesznek.

A végleges vezérigazgató különböző források szerint két ember lehet , Kolosi Péter programigazgató és Vidus Gabriella, az R-Time Média kereskedőház vezetője, aki az RTL Csoport tematikus csatornáinak (Film+, Cool TV, RTL II) reklámidejének értékesítésével foglalkozik.

A reklámadóról szóló javaslatot 2014 júniusában nyújtották be a parlamentnek azzal a céllal, hogy adófizetésre kötelezzék az RTL Klubot és a TV2-t, vagyis Magyarország két piacvezető tévécsatornáját. Az adó nem titkoltan legjobban, többmilliárd forinttal az RTL-t büntette volna Az RTL háborúra rendezkedett be, aminek első lépéseként kormánykritikussá tették a Híradót.

A közel 5 milliárd forintos bevételkiesést okozó törvény ellen az RTL hivatalos panaszt nyújtott be Brüsszelben az Európai Bizottságnál. Ez már a Fidesznek is kezdett aggasztóvá válni, és egy idő után békülési szándékukat fejezték ki a csatorna irányába. A tárgyalások eredményeképpen - illetve Brüsszel és Angela Merkel nyomására - Lázár János végül a reklámadó csökkentését és a mostani sávos helyett egykulcsos rendszer bevezetését javasolta, ami könnyítene az RTL Klub adóterhein.

Forrás: Index.hu

Nincsenek megjegyzések