Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Utánajártunk, miért eszel többet, mint amennyit kéne

Az utóbbi időben kutatók arra mutattak rá, hogy már társadalmi jelenséggé vált az, hogy sokkal többet eszünk, mint amennyire szükségünk lenne. A kutatók szerint étkezési szokásainkat már nem az szabja meg, hogy éhesek vagyunk-e vagy sem, hanem hogy mit üzen a környezetünk, írja a marmalade.hu.


Sokkal nagyobb tudatosságra van szükségünk, ami az étkezést illeti. A környezetünk jelentősen befolyásolja, hogy mikor, mennyit eszünk! Ezért mindig észnél kell lenni, és inkább arra kell válaszolnunk, hogy éhesek vagyunk-e valójában, vagy sem. A témában jártas kutatók meglepő környezeti hatásokra hívták fel a figyelmet:

1. Ha étterembe mész, ülj ablak mellé. Több éttermi vizsgálatból kiderült, hogy akik ablak mellé ülnek, 80% valószínűséggel rendelnek salátát.

2. Ha az édesség fogyasztását szeretnénk elkerülni, akkor üljünk minél távolabb a pulttól. Például egy gyorsétteremben, minél közelebb ülünk a pulthoz, annál valószínűbb, hogy desszertet is fogunk rendelni.

3. Olyan éttermet válassz, ami világos, és kellemes zene szól a háttérben, így jobban élvezed majd az elfogyasztott falatokat.

4. A gyerekeket is rá lehet venni az egészségesebb étkezésre! Ha színes tálkákban teszed az asztalra a gyümölcsöt, nagyobb kedvvel is vesznek belőle. A másik trükk az, ha a gyümölcsök felszeletelve kerülnek a gyerekek iskolatáskáiba.

5. Töltsd több időt a zöldséges pultnál! A szemet gyönyörködtető gyümölcsök és zöldségek meghozzák a kedvet a vásárláshoz.

Forrás: Marmalade.hu

Nincsenek megjegyzések