Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Ez a fájdalomcsillapító életveszélyes lehet!

Akár hálált is okozhat.
Semmit nem szabad „túladagolni”, de ez különösen igaz az egyes fájdalomcsillapítókra.

Krónikus fájdalmukra fájdalomcsillapítókat szedő emberek gyakran észre sem veszik, hogy több gyógyszert vesznek be a biztonságosnál. Pedig a legismertebb tabletták hatóanyagának túladagolása komoly májkárosodáshoz vezet.

Az Edinburgh-i Egyetem klinikáján 161 túladagolási esettel találkoztak a kutatók az elmúlt hat évben. Kenneth Simpson és csoportja 663 olyan páciens orvosi adatait tekintette át a tanulmányhoz, akiket paracetamol miatti májkárosodással utaltak be az egyetemi klinikán működő Skót Májtranszplantációs Egységbe.

Annál a 161 embernél, akiknél fokozatosan adagolták túl a szert, nagyobb valószínűséggel alakultak ki máj- és agyi problémák, és többször volt szükség vese dialízisre vagy légzéstámogatásra, mint az egyszeri nagy dózissal mérgeződött pácienseknél.

Mint Simpson kiemelte, a kismértékű túladagolás hatása is összegződik, és egy idő elteltével akár halállal is végződhet a szervkárosodás.

Nincsenek megjegyzések