Ezért érdemes figyelni a pattanásokat!

Nem véletlenszerűen jelenik meg, és mindig egyértelmű betegségről árulkodik.
Az ősi kínai gyógyászat szerint a pattanások nem véletlenszerűen jelennek meg az arcunkon. Minden terület egy-egy belső szervet vagy szervrendszert szimbolizál, és a bőrhibák ezeknek a szerveknek a problémáit jelzik.

A homlok felső része: emésztés és húgyhólyag Ha a homlokunk felső részén, illetve a haj vonalánál jelennek meg a legtöbbször a pattanások, az az emésztés, illetve a hólyag túlterheltségére utal. Igyunk minél több tiszta vizet, citromos vizet, illetve gyógy- vagy zöld teát. Fogyasszunk kevesebb csokoládét, süteményt, szénsavas üdítőt - írja a házipatika.com.

Íme, a nagy arc-pattanás térkép – és komoly üzenete.

A homlok alsó része: szív- és érrendszer

Ha a szemöldökünk felett jelennek meg pattanások, az a szív nem tökéletes állapotára utal. Próbáljunk meg minél többet sportolni, igyunk legalább nyolc pohár vizet naponta, szokjunk le a dohányzásról és táplálkozzunk egészségesebben (az étrendünk legyen rostban gazdag, zsírban és koleszterinben szegény).

A fülek: vese

Ha a vesék túlterheltek vagy nem megfelelően működnek, a fülünkön, illetve annak környékén jelenhetnek meg nagy, fájdalmas pattanások. A vesék munkáját, méregtelenítését segíthetjük a folyadékfogyasztás fokozásával, a koffeintartalmú italok elhagyásával, a túlzott sóbevitel csökkentésével. Érdemes a veséket támogató, vízhajtó hatású gyógynövényeket is bevetni a siker érdekében.

A szemek körül és a szemöldökök között: máj

A legjobb májtisztító ételek közé tartozik a fokhagyma, a grapefruit, a sárgarépa, a cékla, a zöld leveles zöldségek, a citrom, a lime és a zöld tea. Késő este és éjjel már ne együnk, az ekkor elfogyasztott ételeket ugyanis nem tudja olyan hatékonyan feldolgozni a szervezetünk!

Az orcák felső része: tüdő és légutak

Az orcák felső részén lévő pattanások, illetve pirosas foltok a tüdőt érő stresszt jelzik. Ez kialakulhat a dohányzástól, a légszennyezettségtől, vagy a krónikus betegségektől, mint az asztma, az allergia és a COPD. Kerüljük a füstös, szennyezett levegőjű helyeket, szokjunk le a dohányzásról és sportoljunk többet, lehetőleg a szabad levegőn! Együnk kevesebb cukorban gazdag ételt és a tejtermékeket is kerüljük.

Az orcák alsó fele: fogak és íny

Ha az arccsont és az állkapocs között jelennek meg gyakran pattanások, akkor az fog- illetve ínyproblémákra utalhat. A legfontosabb természetesen a megfelelő szájhigiénia, illetve az esetleges rossz fogak rendbetétele. Használjunk rendszeresen fogselymet és szájvizet is, az ínyünk egészségét pedig C-vitaminban gazdag ételek segítségével őrizhetjük meg.

Az áll oldalsó része: hormonrendszer és nemi szervek

Az étrendünk nagyobb részét a zöldségek és a gyümölcsök tegyék ki, a cukros, zsíros ételeket mellőzzük. Lefekvés előtt két-három órával már ne együnk, és igyekezzünk minél korábban ágyba kerülni. A hormonrendszert támogató gyógynövények közé tartozik az édesgyökér, a málnalevél, a rózsagyökér.

Az áll középső része: gyomor és bélrendszer

Az állon megjelenő pattanások az emésztőrendszer problémáira utalnak, akárcsak az, ha a bőrünk kipirosodik vagy hámlani kezd. Az ételallergiák is kiválthatják a pattanásokat. Ha tudjuk, hogy mely ételek okoznak nálunk problémákat, érdemes ezeket teljes egészében kiiktatni az étrendünkből. Igyekezzünk kerülni a túl fűszeres, csípős ételeket, és fogyasszunk több rostot és folyadékot.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog