Hajdú Péter: Nem tudok róla, hogy elválunk

Ha be is adta Sarka Kata a válópert, Hajdú Péter nem tud róla, hogy elválna.
Állítólag már a tárgyalás dátumát is kitűzték, de a showman-producer nem látta azt a papírt, ami bíróságra szólítaná. A Best információi szerint november utolsó napjaira tűzték ki a bontópert. Megkérdeztük a jogi eljárásról Hajdú Pétert, aki szűkszavúan válaszolt:– Nem tudok arról, hogy válnék. Idézést nem kaptam – nyilatkozta a Blikknek a tévés producer, aki így minden bizonnyal nem jelenik majd meg a jövő heti válóperes tárgyaláson.
Ettől még folytatódhatna a per, viszont ha egyikük sem megy el, akkor az egész eljárást törölheti a bíró. A gyakorlat szerint ugyanis a bíró ezt olyan jelzésnek veszi, hogy már nem kívánnak elválni. Abban az esetben ha a felperes, vagyis a válóper kezdeményezője nem teszi tiszteletét a tárgyaláson, akkor sem indítják el az eljárást.

Lehet, hogy Hajdúék már nem is gondolják annyira komolyan a válást, legalábbis a hozzájuk közel álló források ezt valószínűsítik.
– Egyik nap jobb, másik nap rosszabb a viszonyuk, de úgy tűnik, hogy az elmúlt hetekben közelebb kerültek egymáshoz. Egyre nagyobb az esély arra, hogy  kibékülnek, de biztosat még nem lehet kijelenteni. Idő kell ahhoz, hogy leülepedjenek az elmúlt időszak eseményei, és ezt ők is nagyon jól tudják” – mondta az egyik neve elhallgatását kérő ismerősük.

– Sok feszültség volt közöttük, elég egy apró szikra a vitához, de tény, mindketten dolgoznak azon, hogy egyben maradjon a család – tudtuk meg egy másik forrástól. Jelenleg az tűnik biztosnak, hogy Hajdú Péterhez nem jutott el a válóperes idézés.

Érdekes jogi helyzet állhat elő

– Általánosságban elmondható, hogy abban az esetben, ha nem szabályszerű az idézés, azaz a felek nem veszik át a levelet, akkor a bíróság újra megidézi őket a válóperre. Amennyiben átveszik, de nem mennek el, ugyanakkor nem is mentik ki magukat bármilyen igazolással, az szabályszerű idézésnek tekinthető. Ebben az esetben a bíróság úgy veszi, hogy a felperes nem tartja fenn a keresetét, és az eljárást megszünteti – mondta el a Blikknek dr. Kamarás Péter ügyvéd.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog