Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Így válasszunk kislányoknak és fiúknak játékot

Rózsaszínű baba vagy kék autó?
Legtöbbször elég bepillantani a gyerekszobába, máris tudható, hogy fiú vagy lány a gazdája. A hímnemű csemeték autókkal, robotokkal játszanak a legszívesebben, a, nőneműek viszont tündérekkel, hajas babákkal, pónikkal veszik magukat körül.

A gyermekpszichológusok szerint nem tanácsos szülőként a nemek szerinti megkülönböztető kliséket támogatni, erősíteni.

Csupa rózsaszín vagy kék? Ne aszerint válasszunk játékot a gyereknek, hogy lány vagy fiú, tartsuk szem előtt inkább azt, hogy mivel szereti elfoglalni magát.
Az legyen a legfontosabb szempont, hogy mivel szeret a kicsi játszani, hangsúlyozzák a szakértők. Ne hagyjuk, hogy befolyásoljanak minket a játékszergyártók, akik korábban semlegesnek tartott, klasszikus játékokból mostanában speciálisan lányoknak készült variációkat is kínálnak. Ha a lányunkat a vasútmodellek érdeklik, akkor természetesen kapjon ajándékba egy új mozdonyt, őrházat vagy sorompót, és ugyanez vonatkozik azokra a fiúkra is, akik szeretnek babázni. Lényeges, hogy akár van testvére a gyermekünknek, akár nincs, legyen otthon fiúknak és lányoknak „való” játék is, amikből a gyermek bármikor választhat.

Nincsenek megjegyzések