Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Meglepő titok: női ruhába bújt Vámos Miklós

Meglepő titokról lebbentette fel a fátylat Vámos Miklós (66)!
A népszerű író bevallotta, hogy karakterei hiteles leírásához gyakran nőnek öltözik. Vámos legújabb könyve, a Hattyúk dala kapcsán beszélgetett Veiszer Alindával (36) a Hír TV-n, és ekkor árulta el, miként tudja beleélni magát egy-egy regényének karakterébe.

– A nőket és a gyerekeket is imádom, de nehéz velük azonosulni. Soha nem volt havi vérzésem, nem szültem és nem is fogok, ez már nagyon úgy néz ki, így egyszer próbaképpen jártam tűsarkúban egy hálószobában, de csak azért, hogy tudjam, milyen. Akkor írtam a Sánta kutyát, amelyik egy nő élettörténete. Ha nőt írok, akkor megpróbálok mindig nővé válni. Nem is olyan egyszerű – szögezte le a legendás író, aki a magas sarkú mellett már tógát is öltött a hitelesség érdeké­ben. – Beöltöztem egy római időkben élő nőnek is. Lepedőből csináltam magamnak ruhát.

Megszokott, hogy egy író ennyire beleélje magát egy szerepbe a karakterábrázoláshoz?

– Nem igazán jellemző, de nyilván a hitelesség és az aprólékosabb ábrázolás miatt ezt egyes szerzők megteszik. Ám a legtöbb esetben a nemi identitás erősebb, mint a szakmai, így kevesen vállalják – magyarázta lapunknak dr. Csehák Hajnalka pszichológus. – Aki mégis megteszi, az biztosan még hitelesebben képes ábrázolni a saját nemétől eltérő személyt

Vámos egyébként nemcsak abban látja karakterei hiteles ábrázolását, hogy belebújik a bőrükbe, de horoszkópjukat is gondosan megtervezi.

– Nagyon fontos, hogy a szereplőim ne legyenek egyformák – magyarázta az író. – Ha azt mondom, a főhősöm bak–szűz, akkor tudom, hogy az asztrológusok milyennek tartják. Ha ezt kitalálom előre, akkor az biztosan másképp fog viselkedni, mint a másik.

Sikerművek szerzője

Vámos Miklósnak eddig 35 regénye jelent meg, a legtöbb esetben a család és a történelem összefüggé­seit ábrázolja. Legismertebb műveiként a Zenga Zéneket, az Apák könyvét és a Csillagok világát tartják számon. A Hattyúk dala ötéves munka után kerülhetett az olvasók kezébe.

Nincsenek megjegyzések