Avokádó, a lúgosító „csoda” gyümölcs

Miért olyan népszerű mostanában az avokádó? 10 ok, hogy miért fogyasszuk rendszeresen a lúgosító avokádót.
1, az avokádó 18 féle aminosavat tartalmaz, melyeket a szervezet könnyebben képes hasznosítani, mint a húsban lévő fehérjéket.
2, az avokádó rosttartalma rendkívül magas, ezáltal segíti az emésztést és a méreganyagok eltávolítását a belekből.
3, az avokádóban lévő egészséges zsírsavak növelik a HDL (jó) koleszterin és csökkentik az LDL (rossz) koleszterin szintet.
4, az avokádó 35%-kal több káliumot tartalmaz, mint a banán. A kálium fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában, valamint a szervezet enyhén lúgos állapotának fenntartásában.
5, az avokádó luteint tartalmaz, így elősegíti a szem egészségének fenntartását. 
6, erős gyulladáscsökkentő, így fontos szerepet játszik pl. az ízületi gyulladások megelőzésében.
7, jelentős olajsav tartalma javítja a szív működését, véd a prosztata és mellrákkal szemben.
8, a benne lévő B6 vitamin és folsav segíti a homocisztein normális szintjének fenntartását. Az emelkedett homocisztein szint növeli a szív-, és érrendszeri betegségek kockázatát. 
9, az avokádóban található glutathione erősíti az immunrendszert, fenntartja az idegrendszer egészséges működését, emellett erős antioxidáns, így segíti a káros szabad gyökök semlegesítését.
10, az avokádó lúgosítja a sejteket és szöveteket.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog