Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

4 szépítő gyógynövény

Vissza a természethez! A rousseau-i mondás aktualitását senki sem vonja kétségbe manapság. A természetesség iránti vonzalom a kozmetikumok területén is egyre nagyobb teret hódít.
A gyógynövények nem csupán betegségeinkre hozhatnak enyhülést, de az otthoni kozmetikában is sokat segíthetnek.

A boltokban is kaphatóak már úgynevezett natúr, bio-, ökokozmetikumok. Azonban nem mindig tudjuk, mi ezek között a különbség. Ha valamire az van írva, természetes alapanyagokat tartalmaz, az annyit jelent, hogy nincsen a termékben mesterségesen előállított alapanyag - írja a Napidoktor.

Az öko vagy bio minősítés ennél erőteljesebb ígéret, hiszen itt nem csupán természetesek az alapanyagok, de a termesztéskor a vegyszermentes körülmények között is jelen voltak. Az ilyen termékeket állatkísérleteknek sem vetették alá!

Nézzük, mi hogyan, és mire használjuk az otthon is hozzáférhető gyógynövényeket:

A nyugalmat adó citrom

Azt sokan tudják a citromról, hogy fehérítő hatású, ezért nagyszerű a pigmentfoltok kezelésében, vírus- és baktériumölő hatású, a pattanásos és zsíros bőrre alkalmazzák a natúrkozmetikában, de azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy vérbőséget is okoz, erősíti a törékeny körmöket.

Az élénkítő menta

Flavonoid és vitamintartalmánál fogva erősíti, frissíti a bőrt, és egyben regenerálja is azt. Csökkenti a viszketést, és fájdalomcsillapító hatású.

Aloe – a védelmező

Az aloe talán nedvességmegkötő tulajdonságáról a legismertebb. Nagyszerűen hidratálja a szöveteket, megvédi a bőrt a száradástól és a fertőzésektől, segíti a bőr öngyógyító mechanizmusait, sőt, véd az UV sugarak ellen is.

A tápláló dió

A dióból kivont dióolaj rendkívül eredményes a bőr öregedési folyamatainak lassításában. Magas E-vitamin tartalma miatt tápláló és fényvédő hatása van, segíti a D vitamin beépülését a bőrbe. Zsiradékpótló, fertőtlenítő, és antiallergén hatású.

Hogy hogyan tudjuk ezeket az anyagokat a bőrbe bevinni? Minden hölgynek van kozmetikusa. Nos, a legegyszerűbb, tőle tanácsot kérni az otthoni kozmetikai bőrápoláshoz.

Nincsenek megjegyzések