Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Ezekkel a természetes szerekkel gyorsan elmúlik a hasmenés

Nincs rosszabb annál, mint amikor valakit elkap a hasmenés. A széntablettán kívül vannak más természetes módszerek is, amik segíthetnek a panaszok enyhítésén.
A hasmenés akkor alakul ki, amikor valami felgyorsítja a belekben a béltartalom mozgását vagy megzavarja az elfogyasztott táplálék víztartalmának a vastagbélben való felszívódását - írja a Kiskegyed.

A hasmenés általában nem különálló betegség, hanem valamilyen egészségügyi probléma kísérő tünete. Ha nem szűnik meg néhány nap alatt, mindenképpen orvoshoz kell fordulnod, mivel ez az állapot kiszáradáshoz vezethet. A tünetek enyhülését ezekkel a természetes gyógymódokkal érheted el.

Hasmenés esetén a legtöbben a főtt krumplira esküdnek. Ilyenkor kerülni kell a zsíros, nehéz táplálékokat, a burgonya pedig nem terheli meg az emésztőrendszert, és segít megkötni a felesleges folyadékot.

A bél baktériumflóráját a probiotikus kefirek és joghurtok segítenek helyreállítani, nagyon hatékonyak lehetnek, ha valakinek antibiotikum miatt van hasmenése.

Az alma pektintartalmának köszönhetően a hasmenésre és a székrekedésre is nagyon jó. A szervezetbe kerülve megváltoztatja a széklet víztartalmát, növeli annak viszkozitását. Ha hasmenéses panaszod van, akkor egyél naponta két-három almát.

A könnyű levesek fogyasztásával pótolhatók a hasmenés következtében elveszett ásványi sók és nyomelemek, így nem érzed magad olyan gyengének, és a közérzeted is gyorsan fog javulni.

Készíts teát málnalevélből! Ez a belek nyálkahártyájára hatva segíti a folyadék felszívódását. Tegyél egy csésze forró vízbe egy evőkanálnyi málnalevelet, 15 percig hagyd állni, és fogyaszthatod is.

Nincsenek megjegyzések