Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Az elhízottaknak különösen fontos a reggeli

Az American Journal of Clinical Nutrition folyóiratban megjelent tanulmány szerint a reggeli határozottan jó szolgálatot tesz a túlsúlyos embereknek.
Reggelizés nem fogyasztja le a kövéreket, de nagyobb fizikai aktivitást eredményez a délelőtti órákban, a nap további részében pedig csökkentett táplálékbevitelt lehet tapasztalni. A növekvő aktivitás pedig az egyik legfontosabb módja az egészség javításának, mivel pozitív irányba tereli a mozgásszegény életmódot folytatókat - a kutatók szerint a reggelizésnek ez az egyik legfontosabb előnye - írja a HáziPatika.

A University of Bath tanulmányának vezető kutatója, Dr. James Betts kifejtette: "annak ellenére, hogy sok ember úgy véli, nem kell reggelizni, szigorúan tudományos bizonyítékok vannak rá, hogy a reggelizés pozitív változásokat okozhat az egészségben. A tanulmányunk feltárt néhányat e hatások közül, de a reggeli fontossága mindig erősen függ az egyéntől és személyes céljaitól."

Például ha a fogyás fontos, akkor kevés jel mutat arra, hogy jobb reggelizni, mint kihagyni. De ha az egészséges életmód oldaláról nézzük, a reggeli egyértelműen segíthet azzal, hogy az egyén aktívabbá válik vagy jobban tudja kontrollálni a vércukorszintjét.

Eddig a kutatók csak azt vizsgálták, hogy a reggelizésnek milyen hatása van a koplalással szemben és a vizsgálatban részt vevőkre bízták, hogy összeállítsák saját reggelijüket. Most azonban további vizsgálatokkal szeretnénk felmérni a különböző típusú reggelik hatását. Ettől azt remélik, hogy ajánlásokat fogalmazhatnak meg a hasznos élelmiszerekre és a szükséges tápanyagokra, amelyek a legjobban hatnak az egészségre.

Dr. Enhad Chowdhury, a tanulmány szerzője leszögezte: "fontos szem előtt tartani, hogy nem mindenki reagál ugyanúgy a reggelire és nem minden reggeli egyenlő. A cukros gabona hatása valószínűleg egészen más, mint egy magas fehérjetartamú reggelié. A kutatási projekt során pontosan fel akarjuk mérni a különböző típusú reggelik hatását az egészségre."

Nincsenek megjegyzések