Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Hogyan szabaduljunk meg végleg a kínzó lábgörcsöktől? Íme a megoldás!

A lábak görcsös szorítása a legelviselhetetlenebb végtagot érintő fájdalmak közé tartoznak. Borzasztóan rossz érzés egy görcsberándult lábfej, lábszár, de a mostani cikkben eláruljuk, hogy mit kell tenni, hogy többé ne gyötörjenek ezek a fránya tünetek.
Egyes esetekben a görcsös rohamok víz-, vagy valamilyen tápanyaghiányra utalhatnak. Máskor meg komolyabb betegségek is húzódhatnak a tünetek mögött, mint például a veséket érintő fertőzések. Ez esetben el kell látogatni egy szakorvoshoz - írja a Filantropikum.

Bizonyítottan ma már az emberek jóval kevesebb vizet isznak, mint amennyire a szervezetüknek szüksége volna. Például a lábakat összeszorító görcsök megelőzhetők lennének, ha kellő mennyiségű vizet innánk, ha meg sűrűn jelentkeznek a görcsök, egy pohár enyhén meleg vizet kell meginni, amelynek hőmérséklete megegyezik a vérével, így sokkal könnyebben fel tud szívódni a dehidratált izomszövetekbe, mint a hideg víz.

Megelőzés

Ahogyan már előbb említettük, a megfelelő folyadékpótlással megelőzhetőek a görcsök, de vannak helyzetek, amikor a szervezetünknek már többre van szüksége, mint csupán vízre. A testünk megfelelő működéséhez néha speciális tápanyagokra is szüksége van, nem beszélve az ásványi sókról és a jótékony elektrolitekről.

A lábakat érintő görcsök hátterében a kevés kálium, illetve a vérben megemelkedett sómennyiség is állhat. A kálium egy nagyon fontos nyomelem, amely megakadályozza a görcsök kialakulását, semlegesíti a sót, és szabályozza a szervezet vízháztartását. Tehát a káliumban gazdag élelmiszerekkel sikeresen kivédhetők a görcsös panaszok.

A másik rendkívül hatékony görcsoldó nyomelem a magnézium, úgy viselkedik, mint a masszázsolaj, csodásan feloldja a végtagokban keletkező feszültségeket, szorító érzéseket. Ahhoz, hogy megszabaduljunk a görcsöktől, napi 250–300 mg magnéziumot kell bejuttatni a szervezetünkbe.

Nincsenek megjegyzések