Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

10 alvás trükk, hogy szebben keljünk, mint ahogy lefeküdtünk!

A szépséghez fontos a kielégítő alvás. Ám sokszor előfordul, hogy reggel a tükörbe nézve megállapítjuk: rosszabbul nézünk ki, mintha nem aludtunk volna! Lássuk a trükköket, hogyan ébredhetünk szebben, mint ahogy lefeküdtünk.
Alvásunk minősége igen lényeges egészségünk és szépségünk fenntartásához. Ám tény és való, hogy amikor lefekszünk, „elaludhatjuk az arcunkat” és nyúzottnak tűnhetünk másnap. Vannak módszerek, melyekkel meggátolhatjuk, hogy rosszabb külsővel keljünk fel, mint ahogy lefeküdtünk - írja a Napidoktor.

Renée Rouleau, hírességekkel is foglalkozó szépség-tanácsadó trükkjei segítenek abban, hogy reggel pihentebbnek, szebbnek, frissebbnek tűnjünk. Lássuk, hogyan.

1. Alvás előtt mossuk meg arcunkat és végezzünk el egy teljes bőrápolást.

Mivel a test éjszaka „javító üzemmódba” kapcsol , harcol a bőr megújításáért a napi igénybevételt követően. Alvás előtt tehát a sminket, olajat, a napközben felgyülemlett baktériumokat le kell szedni annak érdekében, hogy a korai öregedést elkerüljük. A tisztítás és hámlasztás után a hidratáló krém alá öregedést gátló szérumot is érdemes a bőrre felvinni.

2. Használjuk néhány igen fontos összetevőt.

A glikolsav, retinol, peptidek, vörös tengeri alga, és Dermaxyl ösztönzik a kollagén aktivitását. Nyugtató összetevők viszont a fehér tea kivonat, az azulén, a kamilla – gyulladáscsökkentők és megkönnyebbülést nyújtanak a bőrnek.

3. Alvás közben rendezzük tudatosan a testünket.

A legjobb, ha háton alszunk. Így az arc nem érinti a párnát, nem lesznek gyűrődések. Ám ha ez nekünk nem válik be, a kissé megemelt, támasztott párna is jó módszer lehet. Csökkenti a szem alatti duzzanatok kialakulását, lehetővé téve, hogy a folyadék ne gyűljön meg az arc táján.

4. Ne szorítsuk magunkat a párnába.

Ha ezt tesszük, gyakorlatilag „belevasaljuk” a ráncokat az arcunkba. Aki oldalra fordulva pihen, annak érdemes keményebb párnát használnia és „pozicionálnia” a fejét, tehát az arc alsó fele sosem érinti azt. Ellenkező esetben valóban sokat tehetünk azért, hogy a mélyebb ráncok kialakuljanak, melyek az évek előrehaladtával úgyis súlyosbodnának. A nevetéssel és a mosolygással pedig még jobban észrevehetők.

5. Használjunk selyem párnahuzatot.

A csúszóssága miatt kevésbé járul hozzá a bőr ráncosodásához és a haj töréséhez.

6. Csökkentsük a duzzanatokat az alábbi trükkel.

Töltsük meg a mosdót hideg vízzel és rakjunk bele 15 jégkockát. Öntsünk 1/3 csészényi természetes boszorkánymogyoró (Virginiai varázsmogyorónak is nevezik) gyógynövény kivonatot a vízbe. Legyen lehetőleg alkoholmentes. Merítsük bele, majd emeljük ki az arcunkat 10-szer. A hideg víz szűkíti az ereket és serkenti a víz-elvezetést, míg a boszorkány mogyorónak természetes gyulladás- és duzzanatcsökkentő hatása van.

7. Arcápolási szokásunk legyen szezonhoz igazítva.

A melegebb hónapokban váltsunk könnyebb hidratáló krémre, vagy gél állagúra, ez segítséget nyújt az eltömődött pórusok minimalizálásában. Télen a bőr hidratálása kulcsfontosságú. Adjunk néhány csepp bőr olajat az éjszakai hidratáló krémbe, így a hideg hónapokban extra hidratálást kapunk, egyben „védőfóliát” a bőrre, mely meggátolja a nedvesség párolgását, mely a fűtőberendezések eredménye.

8. Fektessünk be egy párásítóba.

Amikor száraz a levegő, a párásító működtetése megelőzi a nedvességvesztést a bőrben.

9. Teremtsünk békés pihenő környezetet.

A hálószobánk legyen a relaxáció oázisa, gyógyító a napi stresszorok ellen. Ne tartsunk benne tévét, telefont!

10. Aludjunk eleget.

Az alvás mellőzése, az alváshiány a bőrt fakóvá, fáradttá teszi, mivel vérellátási zavar állhat fenn. Vagyis nagyon fontos a minőségi pihenés, ugyanis ha nem kapjuk meg, az szintén stressz kreál, ez pedig súlyosbíthat bőrbetegségeket, beleértve a pattanásokat, az ekcémát, a pszoriázist. S ami még rosszabb: ha fáradtak vagyunk, annak is látszunk…

Nincsenek megjegyzések