Havasi Balázs szétszakította az étert

Havasi Balázs zenei tanulmányait a budai XI. kerületi állami zeneiskolában kezdte (1985-ben lett Weiner Leó zeneiskola majd 1990-től Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola). 
Később a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta. Mindkét iskolában Sármai József volt a tanára. 1996-ban, 21 évesen már tanított régi iskolájában a Weiner Leó Konzervatóriumban. Zongoraművész diplomáját 2003 ban szerezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol tanárai Falvai Sándor és Jandó Jenő zongoraművész professzorok voltak. 

A Zeneakadémián töltött évek alatt Havasi megnyerte a fiatal művészek jövőjének támogatását zászlajára tűző szervezet, a Yamaha Foundation of Europe által szervezett zongoraverseny első díját. Az ezt követő években szólista karrierbe kezdett. 

A komoly zenei elhivatottságát soha meg nem tagadva 2005-től már saját kompozíciókat készít és ad elő modern instrumentális alapú könnyűzenei hangszereléssel. Több kontinensen koncertezett mint szólista és a saját színpadi instrumentális produkcióival, többek között Európa több országában, USA-ban, és távol-keleten Kínában is.


Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog