🔥 Olasz fánkok ricottával gyúrva: nem lehet belőle eleget készíteni
Az olaszoknak is megvan a maguk túrófánkja, de ők ricottával gyúrják.
Ha szereted a kívül ropogósra sült, belül szaftos túrófánkokat, ez az olasz recept is ízleni fog neked. Ők ricottát használnak hozzá, amelynek az állaga finom szemcsés, inkább krémes, és az íze is édeskésebb, mint a nálunk megszokott túróé. Mielőtt felhasználod, szánj rá két órát, hogy kicsepegtesd belőle a levet. Az így készült fánkok, ahogy nálunk is, elsősorban a farsangi időszakban sülnek.
Hozzávalók 30 darabhoz
25 dkg ricotta
13.5 dkg liszt
6 dkg cukor
1 tojás
1 narancs reszelt héja
0.5 csomag sütőpor
5 dl olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A ricottát csepegtesd le. Tedd egy szűrőbe, azt fektesd egy mély tálra, és hagyd, hogy két óra alatt az összes lé kicsöpögjön belőle. Az így kapott ricottát tedd egy tálba, keverd egyneműre a tojással és a cukorral, és reszeld bele a narancshéjat. Végül szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet. Lágy, ragacsos tésztát fogsz kapni. Lisztezett kézzel formálj belőle golyókat. Egy magas falú serpenyőben vagy lábosban hevítsd fel az olajat. Ebben süsd ki a fánkokat 3-4 perc alatt aranyszínűre. Egyszerre csak annyit tegyél az olajba, amennyi kényelmesen úszkál benne, több körre lesz szükséged. A kisült fánkokat szedd papírtörlőre, és szórd meg porcukorral.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése