🔥 Serpenyős kelbimbó ropogós baconnel sütve: isteni, ahogy átjárja a szaftja
Mindössze két hozzávaló szükséges ehhez a kiadós serpenyős, baconös kelbimbóhoz.
A kelbimbó és a bacon nagyon jól egészítik ki egymást a különböző fogásokban. A sós szalonna íze átjárja a zöldséget, és egészen új értelmet ad neki: ez a serpenyőben sült változat például utánozhatatlanul finom köret. Kelbimbóból mindig frisset vásárolj, amelynek nincsenek sárga levelei. Válogatáskor azt is vedd figyelembe, hogy a kisebb darabok általában édesebbek.
Hozzávalók 4 személyre
25 dkg bacon
25 db kelbimbó
só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A bacont kockázd fel, és egy serpenyőben olvaszd ki a zsírját. A megpirult darabokat szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre. A visszamaradt zsírba tedd bele a kelbimbót. Forgasd össze, hogy mindenhol befedje a zsír, és közepes lángon, lefedve süsd öt percig. Ekkor tedd vissza bele a kisült szalonnát. Ha roppanósra szeretnéd, fedetlenül pirítsd néhány percig, ha extra puhán, akkor fedd le, és így párold még egy kis ideig, de közben ellenőrizd, oda ne kapjon. Ízlés szerint a végén megszórhatod sóval és frissen őrölt borssal, de óvatosan, mert a bacon is sós.
Post Comment
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése