Breaking News

🔥 Krémes, vaníliás-banános puding: keksz is roppan a rétegek között


A vaníliás-banános pudingnak már a tálalása sem utolsó.

A vaníliás–banános puding elkészítése nem is lehetne egyszerűbb: nem más, mint egy sima házi vaníliapuding, amelyet keksszel és banánnal rétegezve kell fogyasztani. Készítheted bolti pudingporból is, de a házi változat sem nehezebb semmivel, és ez pluszban még mesterséges összetevőket sem tartalmaz. Banán helyett akár más gyümölccsel is jól működhet.


Hozzávalók 4 adaghoz

  • 55 dkg vaníliás keksz
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 5 dl habtejszín
  • 4.5 dl tej
  • 3 L-es tojás
  • 2 banán
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csipet


Elkészítés:

A kétféle cukrot, a lisztet és a sót keverd el egy kisebb lábosban. Üsd hozzá a tojásokat, és kézi habverővel keverd el. Öntsd fel a tejjel, és kis lángon melegítsd addig, amíg besűrűsödik. Ekkor húzd le a tűzről, és keverd el a vaníliakivonattal és a vajjal. Takard le alufóliával, hogy ne bőrösödjön, és hagyd kihűlni. 

Közben a jól behűtött tejszínt verd habbá.

Amikor szoba-hőmérsékletűre hűlt, vegyél elő négy szép üvegpoharat. Az aljukban oszd el a puding felét. Rakd ki vaníliás keksszel. Kanalazd rá a tejszín felét, erre jöhet először a puding, végül a tejszín másik fele. A végén karikázz rá banánt, és szórd meg kekszmorzsával. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy összeérjen, és utána tálald.

Nincsenek megjegyzések