Csirkével töltött isteni kaliforniai paprika a sütőből: mozzarella olvad a tetejére
Könnyű és finom ebédet készíthetsz, ha a kaliforniai paprikát csirkével töltöd meg, a tetejére pedig sajtot olvasztasz.
A csirkével és sajtkrémmel töltött kaliforniai paprika gyorsan elkészülő, szénhidrátszegény ebéd vagy vacsora. Önmagában is tökéletes, de ha szeretnéd, kínálhatsz mellé rizst, krumplit vagy salátát. Legegyszerűbb, ha a szószhoz üveges bazsalikomos paradicsomszószt használsz.
Hozzávalók 6 darabhoz
25 dkg csirkemellfilé
25 dkg bazsalikomos paradicsomszósz
12 dkg mozzarella
10 dkg krémsajt
3 kaliforniai paprika
1 teáskanál vöröshagymapor
0.5 evőkanál szárított petrezselyem
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet vágd kockákra, szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd félre 15 percre.
A kaliforniai paprikákat felezd el. A magházukat vágd ki, sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, locsold meg őket kevés olívaolajjal, és told 230 fokos sütőbe tíz percre. Miután így elősütötted, szedd ki őket, a sütő hőmérsékletét pedig csavard le 180 fokra.
Az előkészített csirkemellet serpenyőben süsd fehéredésig, majd tedd egy tálba. Keverd el a húst a paradicsomszósszal, a krémsajttal, a vöröshagymaporral, a petrezselyemmel, és a mozzarella egynegyedével. Töltsd a paprikákba, és fedd be a maradék mozzarellával. Told a sütőbe 25 percre.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése