Breaking News

BBQ (barbecue) borda

Hozzávalók:
    bőrös karajszeletek (lehet csontos is)
    kaliforniai paprika (piros)
    vöröshagyma
    újhagyma
    paprikakrém vagy ketchup
    olaj
    borecet
    só
    bors
    őrölt kömény

Elkészítés:
Először elkészítem a keveréket, amivel a bordaszeleteket fogom bemasszírozni. A lehető legapróbb kockákra vágom a paprikát és a hagymákat. Megszórom sóval meg a fűszerekkel, meglocsolom a borecettel és az olajjal, majd az egészet jól elkeverem a ketchuppal. Ezzel a keverékkel jól bedörzsölöm a hússzeleteket, és egyenként alufóliába csomagolom.

Ha jó vastag a faszénparázs, ráteszem a csomagokat a rácsra, és 3-4 forgatásig puhítom a húsokat a pácban. Majd kiveszem a fóliából, és szép pirosra sütöm őket.

Szinte bármi illik hozzá, a friss saláta, a párolt zöldség vagy a rizs egyaránt.
 
Megjegyzés:
Ízlés szerint lehet csípős pácot is készíteni...

Nincsenek megjegyzések