Maast-o-Khiar (perzsa uborkás-mentás joghurtleves)
Hozzávalók:
1 nagy pohár joghurt
főzőtejszín vagy tejföl
3 db ecetes uborka
1 db hagyma
3 gerezd fokhagyma
mazsola
dió
pisztácia
menta
kapor
petrezselyem
só
őrölt fehérbors
Elkészítés:
A joghurtot lággyá keverjük. A hagymát, a fokhagymát, a diót, a pisztáciát, a kaprot, a petrezselymet és a mentaleveleket apróra vágjuk, az ecetes uborkákat daraboljuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a joghurtot, kevés tejszínt vagy 2 kanál tejfölt. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan elkeverjük, majd hűtőszekrénybe tesszük legalább 2 órára.
Fogyasztáskor mentalevelekkel, egész dióval díszítjük.
1 nagy pohár joghurt
főzőtejszín vagy tejföl
3 db ecetes uborka
1 db hagyma
3 gerezd fokhagyma
mazsola
dió
pisztácia
menta
kapor
petrezselyem
só
őrölt fehérbors
Elkészítés:
A joghurtot lággyá keverjük. A hagymát, a fokhagymát, a diót, a pisztáciát, a kaprot, a petrezselymet és a mentaleveleket apróra vágjuk, az ecetes uborkákat daraboljuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a joghurtot, kevés tejszínt vagy 2 kanál tejfölt. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan elkeverjük, majd hűtőszekrénybe tesszük legalább 2 órára.
Fogyasztáskor mentalevelekkel, egész dióval díszítjük.
Megjegyzés:
Iráni tartózkodásunk alatt gyakran fogyasztottuk. (Eredetileg akartam nyers uborkát is belereszelni, de nem találtam a hütőben.) Már ma is 30 C fok körüli hőmérsékletet jeleztek, de a jövő héten már igazi kánikula köszönt be 35-36 C fokkal, jól fog esni ez a hideg leves.
Iráni tartózkodásunk alatt gyakran fogyasztottuk. (Eredetileg akartam nyers uborkát is belereszelni, de nem találtam a hütőben.) Már ma is 30 C fok körüli hőmérsékletet jeleztek, de a jövő héten már igazi kánikula köszönt be 35-36 C fokkal, jól fog esni ez a hideg leves.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése