Breaking News

Maast-o-Khiar (perzsa uborkás-mentás joghurtleves)

Hozzávalók:
    1 nagy pohár joghurt
    főzőtejszín vagy tejföl
    3 db ecetes uborka
    1 db hagyma
    3 gerezd fokhagyma
    mazsola
    dió
    pisztácia
    menta
    kapor
    petrezselyem
    só
    őrölt fehérbors

Elkészítés:
A joghurtot lággyá keverjük. A hagymát, a fokhagymát, a diót, a pisztáciát, a kaprot, a petrezselymet és a mentaleveleket apróra vágjuk, az ecetes uborkákat daraboljuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a joghurtot, kevés tejszínt vagy 2 kanál tejfölt. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan elkeverjük, majd hűtőszekrénybe tesszük legalább 2 órára.
Fogyasztáskor mentalevelekkel, egész dióval díszítjük.

Megjegyzés:
Iráni tartózkodásunk alatt gyakran fogyasztottuk. (Eredetileg akartam nyers uborkát is belereszelni, de nem találtam a hütőben.) Már ma is 30 C fok körüli hőmérsékletet jeleztek, de a jövő héten már igazi kánikula köszönt be 35-36 C fokkal, jól fog esni ez a hideg leves.

Nincsenek megjegyzések