Csirke óvári módra
Hozzávalók:
80 dkg filézett csirke felsőcomb vagy mellfilé (8 db kb. 10 dkg-os szelet)
30 dkg csiperkegomba (vagy konzerv)
15 dkg szeletelt sonka - ujjnyira csíkozva
15 dkg szeletelt sajt (óvári vagy egyéb)
1/2 citrom leve
1 közepes vöröshagyma - finomra aprítva
1 gerezd fokhagyma - aprítva
őrölt feketebors
1 csokor petrezselyemzöld - aprítva
3 dkg vaj
3 evőkanál olaj
A páchoz:
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt bors
1 teáskanál őrölt chili
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A húst megmosom, a rajta lévő esetleges zsírt eltávolítom, az összekevert páckeverékkel bedörzsölöm, citromlével meglocsolom, pihentetem kb. 15 percig.
Közben a vöröshagymát felhevített vajban megdinsztelem, megfuttatom benne a fokhagymát, ráteszem a gombát, sóval, őrölt borssal, petrezselyemmel - kevergetve - zsírjára pirítom.
Serpenyőben felhevített olajon a hús mindkét oldalát közepes hőfokon kb. 1-1 percig elősütöm, majd sütőedénybe helyezem. Rájuk halmozom a párolt gombát, a sonkát, és befedem sajtszeletekkel, a hús elősütéséből visszamaradt pecsenye levét aláöntöm.
Előmelegített 200 fokos sütőbe tolom, kb. 25-30 percig sütöm fedetlen, ameddig a sajt enyhén megpirul a tetején, tálalás előtt kb. 10 percig pihentetem.
Ízlés szerint tálalhatjuk vegyes körettel, párolt zöldséggel, bámilyen kedvünkre való friss salátával...
80 dkg filézett csirke felsőcomb vagy mellfilé (8 db kb. 10 dkg-os szelet)
30 dkg csiperkegomba (vagy konzerv)
15 dkg szeletelt sonka - ujjnyira csíkozva
15 dkg szeletelt sajt (óvári vagy egyéb)
1/2 citrom leve
1 közepes vöröshagyma - finomra aprítva
1 gerezd fokhagyma - aprítva
őrölt feketebors
1 csokor petrezselyemzöld - aprítva
3 dkg vaj
3 evőkanál olaj
A páchoz:
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt bors
1 teáskanál őrölt chili
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A húst megmosom, a rajta lévő esetleges zsírt eltávolítom, az összekevert páckeverékkel bedörzsölöm, citromlével meglocsolom, pihentetem kb. 15 percig.
Közben a vöröshagymát felhevített vajban megdinsztelem, megfuttatom benne a fokhagymát, ráteszem a gombát, sóval, őrölt borssal, petrezselyemmel - kevergetve - zsírjára pirítom.
Serpenyőben felhevített olajon a hús mindkét oldalát közepes hőfokon kb. 1-1 percig elősütöm, majd sütőedénybe helyezem. Rájuk halmozom a párolt gombát, a sonkát, és befedem sajtszeletekkel, a hús elősütéséből visszamaradt pecsenye levét aláöntöm.
Előmelegített 200 fokos sütőbe tolom, kb. 25-30 percig sütöm fedetlen, ameddig a sajt enyhén megpirul a tetején, tálalás előtt kb. 10 percig pihentetem.
Ízlés szerint tálalhatjuk vegyes körettel, párolt zöldséggel, bámilyen kedvünkre való friss salátával...
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése