Breaking News

Csirke óvári módra

Hozzávalók:

    80 dkg filézett csirke felsőcomb vagy mellfilé (8 db kb. 10 dkg-os szelet)
    30 dkg csiperkegomba (vagy konzerv)
    15 dkg szeletelt sonka - ujjnyira csíkozva
    15 dkg szeletelt sajt (óvári vagy egyéb)
    1/2 citrom leve
    1 közepes vöröshagyma - finomra aprítva
    1 gerezd fokhagyma - aprítva
    őrölt feketebors
    1 csokor petrezselyemzöld - aprítva
    3 dkg vaj
    3 evőkanál olaj
    A páchoz:
    1 teáskanál só
    1 teáskanál őrölt bors
    1 teáskanál őrölt chili
    1 teáskanál majoránna
    1 teáskanál őrölt kömény
    1 mokkáskanál frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés:

A húst megmosom, a rajta lévő esetleges zsírt eltávolítom, az összekevert páckeverékkel bedörzsölöm, citromlével meglocsolom, pihentetem kb. 15 percig.

Közben a vöröshagymát felhevített vajban megdinsztelem, megfuttatom benne a fokhagymát, ráteszem a gombát, sóval, őrölt borssal, petrezselyemmel - kevergetve - zsírjára pirítom.

Serpenyőben felhevített olajon a hús mindkét oldalát közepes hőfokon kb. 1-1 percig elősütöm, majd sütőedénybe helyezem. Rájuk halmozom a párolt gombát, a sonkát, és befedem sajtszeletekkel, a hús elősütéséből visszamaradt pecsenye levét aláöntöm.

Előmelegített 200 fokos sütőbe tolom, kb. 25-30 percig sütöm fedetlen, ameddig a sajt enyhén megpirul a tetején, tálalás előtt kb. 10 percig pihentetem.

Ízlés szerint tálalhatjuk vegyes körettel, párolt zöldséggel, bámilyen kedvünkre való friss salátával...

Nincsenek megjegyzések