Ínyenc kínai libamell
A keleti ízek kedvelőinek ajánljuk ezt a receptet. Tudták, hogy a mangó magas rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést és jótékony hatással van a szívre, csökkenti a vér koleszterinszintjét, valamint minimalizálja néhány rákos megbetegedés kockázatát? 280 grammos adagra számoltunk tápanyagtartalmat.
Hozzávalók
Hozzávalók 2 személyre:
30 dkg libamell bőrével
2 póréhagyma
1/2 citrom vagy lime (zöld citrom)
1/2 mangó
1 evőkanál olaj
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
1 dl húsleves
5 dkg fokhagymás vaj
1 csipet szerecsendió
Elkészítés
Előkészítés: A húst megmossuk, bőrét éles késsel lefejtjük. A bőrt csíkokra, a húst falatnyi kockákra vágjuk. Letakarjuk, félretesszük. A póréhagymát hosszában felvágjuk, megmossuk, karikákra vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A mangót meghámozzuk, felkockázzuk. Elkészítés: Az olajat felhevítjük egy wokban vagy nagyobb serpenyőben, beletesszük a bőrt, megsózzuk, és közepes tűzön kb. 10 percig sütjük. Konyhai papírkendőre szedjük, még egyszer megsózzuk. A wokban kb. 2 evőkanál zsiradékot hagyunk, a többit kiöntjük. A húst közepes tűzön kb. 5 percig sütjük, közben néha megkeverjük. Tányérra borítjuk, és pihenni hagyjuk. A pórét a wokba tesszük, kevergetve megpirítjuk. Kis lángon hozzáadjuk a cukrot, a gyömbért, a citromhéjat és kevés borsot. Kevergetve megkapatjuk, rálocsoljuk a citromlevet, összeforraljuk, és ráöntjük a levest. Kevergetve kb. 10 percig főzzük, amíg a lé fele elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a mangót, a húst, és összeforraljuk. A fokhagymás vajat kis darabokra vágjuk, és wokba keverjük. Hagyjuk, hogy a vaj teljesen elolvadjon. Ettől a lé kissé besűrűsödik. Sóval, szerecsendióval ízesítjük, tányérokban vagy csészékben tálaljuk. Rátesszük a sült libabőrt. Párolt rizst vagy vadrizst adhatunk hozzá köretnek. Nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése