Indiai leves
A pikáns ízhatást a jellemzően keleties fűszerezés adja, ezért a só használatával bánjunk csínján, javaslom a vegamix sómentes készítményt a túlzott nátriumbevitel elkerülése végett.
Hozzávalók
4 személyre:
40 dkg csirkemellfilé
8 dkg lencse
50 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
kis gyömbérdarabka
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 kávéskanál kurkuma
1 kávéskanál édesnemes pirospaprika
vaj
citromlé
só, Cayenne-bors
Elkészítés
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, megsózzuk, bors, kurkuma és paprika keverékével fűszerezzük, azután állni hagyjuk. A lencsét sós vízben megfőzzük. A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a lencséhez adjuk és még negyedóráig főzzük. Ekkor összeturmixoljuk. A hagymát, gyömbért, fokhagymát felaprítjuk, és vajon megpirítjuk. Ebbe kerülnek a húsdarabkák, melyeket szép pirosra sütünk. Ezután a húst a lencseleveshez adjuk, és negyedóra alatt puhára főzzük. Citromlével ízesítjük, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése