Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Indiai leves

A pikáns ízhatást a jellemzően keleties fűszerezés adja, ezért a só használatával bánjunk csínján, javaslom a vegamix sómentes készítményt a túlzott nátriumbevitel elkerülése végett.

Hozzávalók

    4 személyre:
    40 dkg csirkemellfilé
    8 dkg lencse
    50 dkg burgonya
    1 fej vöröshagyma
    kis gyömbérdarabka
    1 gerezd fokhagyma
    1 csokor petrezselyemzöld
    1 kávéskanál kurkuma
    1 kávéskanál édesnemes pirospaprika
    vaj
    citromlé
    só, Cayenne-bors

Elkészítés

A csirkemellet kis kockákra vágjuk, megsózzuk, bors, kurkuma és paprika keverékével fűszerezzük, azután állni hagyjuk. A lencsét sós vízben megfőzzük. A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a lencséhez adjuk és még negyedóráig főzzük. Ekkor összeturmixoljuk. A hagymát, gyömbért, fokhagymát felaprítjuk, és vajon megpirítjuk. Ebbe kerülnek a húsdarabkák, melyeket szép pirosra sütünk. Ezután a húst a lencseleveshez adjuk, és negyedóra alatt puhára főzzük. Citromlével ízesítjük, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések