Sűrű, kínai rizskása, friss gyömbérrel: sós recept, amelyből biztos a repeta
A kínai rizskása elkészítése kicsit hasonlít a tejberizshez, de sós, és gazdag a fűszerezése is.
A kínaiak főleg reggelire szokták fogyasztani ezt a sós, gyömbéres rizskását úgy, ahogy más vidékeken a zabkását vagy a tejbegrízt. Viszonylag nagy mennyiségű vízben főzik meg a hosszú szemű rizst addig, amíg szinte pépesre fő, és besűríti a vizet. Kína hidegebb tájain, ahol nem terem annyi rizs, árpából és cirokból készítenek hasonló ételt.
Hozzávalók 4 adaghoz
20 dkg hosszú szemű rizs
2 cm gyömbér
1.5 l alaplé
0.5 teáskanál só
Elkészítés:
A gyömbért hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. A rizst tedd egy fazékba, öntsd fel alaplével, add hozzá a sót és a gyömbért. Forrald fel, majd vedd alatta a lángot kicsire, és lefedve gyöngyöztesd egy órát. Ezalatt besűrűsödik és krémesre fő. Ha szükségesnek érzed, a végén még ízesítsd sóval. Önmagában is finom, vagy tálalhatod zöldhagymával, szójaszósszal.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése