Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Sűrű, kínai rizskása, friss gyömbérrel: sós recept, amelyből biztos a repeta


A kínai rizskása elkészítése kicsit hasonlít a tejberizshez, de sós, és gazdag a fűszerezése is. 

A kínaiak főleg reggelire szokták fogyasztani ezt a sós, gyömbéres rizskását úgy, ahogy más vidékeken a zabkását vagy a tejbegrízt. Viszonylag nagy mennyiségű vízben főzik meg a hosszú szemű rizst addig, amíg szinte pépesre fő, és besűríti a vizet. Kína hidegebb tájain, ahol nem terem annyi rizs, árpából és cirokból készítenek hasonló ételt.

Hozzávalók 4 adaghoz

    20 dkg hosszú szemű rizs
    2 cm gyömbér
    1.5 l alaplé
    0.5 teáskanál só

Elkészítés:

A gyömbért hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. A rizst tedd egy fazékba, öntsd fel alaplével, add hozzá a sót és a gyömbért. Forrald fel, majd vedd alatta a lángot kicsire, és lefedve gyöngyöztesd egy órát. Ezalatt besűrűsödik és krémesre fő. Ha szükségesnek érzed, a végén még ízesítsd sóval. Önmagában is finom, vagy tálalhatod zöldhagymával, szójaszósszal.

Nincsenek megjegyzések