Szuper szaftos sült csirkemell chilivel és lime-mal: egyszerre csípős és savanyú
Ha szereted a csípős és savanyú ízek találkozását, a chilis, lime-os csirkemell a te recepted. Legegyszerűbb, ha eleve nagyobb darabokba szeletelt kiszerelést használsz hozzá, de ha inkább a hentesnél vásárolt egész csirkemellet részesíted előnyben, egyszerűen csak vágd nagyobb, vastagabb szeletekre pácolás előtt. Tálald házi avokádókrémmel vagy salsával!
Hozzávalók 4 személyre
Elkészítés:
A vastagabb szeletekre vágott csirkemellet szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd el a vöröshagymaporral, a fokhagymaporral, borssal és chilivel. Kend meg a szeleteket ezzel a páccal, és pihentesd a hűtőben legalább fél órát.
A pácolási idő leteltével forrósíts fel egy serpenyőt, és süsd öt percig a hússzeletek egyik oldalát. Ezután fordítsd meg, facsard rá egy lime levét, és süsd meg a másik oldalát is.
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab csirkemell
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 lime leve
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 0.5 teáskanál vöröshagymapor
- só
- bors
- késhegynyi chili
Elkészítés:
A vastagabb szeletekre vágott csirkemellet szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd el a vöröshagymaporral, a fokhagymaporral, borssal és chilivel. Kend meg a szeleteket ezzel a páccal, és pihentesd a hűtőben legalább fél órát.
A pácolási idő leteltével forrósíts fel egy serpenyőt, és süsd öt percig a hússzeletek egyik oldalát. Ezután fordítsd meg, facsard rá egy lime levét, és süsd meg a másik oldalát is.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése