Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Ezek a betegségek gyógyíthatók tormával

Ha szükséged van egy olyan természetes gyógymódra, mely hatásos a megfázás ellen, energiával tölt fel, jó a reumára és a légzőszervi betegségekre, akkor minden bizonnyal a torma lesz a legjobb megoldás. Azt se felejtsük el, hogy az arcüreggyulladás ellen is védelmet nyújt.

Már a görögök és rómaiak is, a fűszerezésen túl, ismerték a gyógyhatásait. Leginkább fertőtlenítésre és a megfázásos tünetek leküzdésére használták. Megsütötték a tormagyökeret és mandulagyulladás kezelésére használták, virágjából pedig a hűléses betegedések ellen főztek teát.

A nyers levelekből összezúzva borogatást készítettek, ez, feljegyzések szerint igencsak hatékony volt a fejfájásra és migrénes panaszokra. Annyira hatásos volt, hogy a teljes elmét átmosta, nem volt többé sem fejfájás, sem gyötrő gondolat.

Bizonyos kutatások alapján kimutatták, hogy a torma rendkívül gazdag hatóanyagokban. Sok benne a B-és C-vitamin, a természetes antibiotikum, savak, enzimek, növényi illóolaj és antioxidánsok is.

Fáradtság ellen

Értékes fűszernövényünk igencsak hatékony a krónikus fáradtság leküzdésével szemben, energetizálja a szerveztet. Összetételének köszönhetően tonizáló hatása hosszantartó.

Készítsük el a következő keveréket: mossunk meg alaposan 12 tojást, majd tegyük egy edénybe, összetörve, héjastól, mindenestől együtt. Öntsük rá 12 kifacsart citrom levét. Hagyjuk 8 órát állni, majd szűrjük le, a tojáshéjakat szedjük ki belőle, és a léhez adjunk hozzá 1 kg megtisztított és megreszelt tormát, egy liter szeszt és 1 kg mézet. Kilenc napig hagyjuk, hogy érjen a keverék, majd kezdhetjük is a kúrát. Főétkezés után együnk meg belőle 3 kanállal.

Asztma ellen

A csípős tormagyökér jó hatással van az asztma, reuma, köszvény, hörghurut kezelésére is. Tíz kisebb tormát reszeljünk le, majd tegyük egy befőttesüvegbe, úgy, hogy azt kb. háromnegyedig lepje el. Töltsük fel nyolcvan fokos alkohollal, míg ellepi a tormát, majd hagyjuk állni 8 napon át. Ezután naponta fél teáskanállal fogyasszunk el belőle 3-4 alkalommal. Külsőleg is használhatjuk borogatásként, hiszen nagyon hatékony.

Orrmelléküreg-gyulladásra

A téli időszakban gyakrabban küzdünk orr- vagy arcüreg-gyulladással. Hogy könnyítsünk a helyzeten, alkalmazzunk a problémás területen tormás borogatást. Szinte percek alatt oldódik meg a baj, de a terápiát öt napon keresztül folytassuk. Kitisztítja a melléküregeket, és a váladékozás is megszűnik. Két teáskanál reszelt tormát tegyünk egy vászonzacskóba, és helyezzük az orr-vagy arc-melléküregre. Ezt a pakolást homlokon is alkalmazhatjuk fejfájás esetén.

Hörghurutra

Krónikus hörghurutra és más légzőszervi megbetegedésekre ajánlott az alábbi gyógymód. Azok is alkalmazzák, akiknek a túl sok antibiotikum szedése következtében legyengűlt a tüdeje. Reszeljünk le egy tormát, és keverjünk hozzá 4 teáskanál mézet. Hagyjuk állni egy fél órát, majd szűrjük le, és a keletkezett szirupot öntsük fel tíz kanál forró vízzel. Három evőkanállal fogyasszunk belőle naponta.

Emésztés serkentő

Lelassult emésztés esetén 21 napon keresztül a főétkezés ideje alatt fogyasszunk el 2-3 evőkanál reszelt tormát.

1 megjegyzés

Alizetics írta...

Használd te is hetente, mert az az egészségre hasznos...