Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

113 trágárság volt egy magyar tévéműsorban, ez rekord

A káromkodásrekordot egy óra alatt 113 trágár kifejezés elhangzásával a Való Világ 8 szeptember 20-i adása tartja – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vizsgálatából.
A korábbi évadokhoz hasonlóan ebben a műsorsorozatban is sok szexualitás, obszcén kiszólás, dohányzás, alkoholfogyasztás jelenik meg, amelyek statisztikáját hétről hétre nyilvánosságra hozza az NMHH.

A Való Világ 8 – és általában a valóságshow-k – esetében ez azért különösen fontos, mert a műsor nézettségi mutatói a 13–17 éves korosztályban a legmagasabbak. A trágár beszéd kifejezetten jellemző a Való Világra, de minden adásban feltűnt a dohányzás is, és az is ritka, amikor egy adásban nem jelenítenek meg alkoholfogyasztást vagy szexuális tartalmat – áll a közleményben.

A vulgáris beszéd megjelenésében november elejéig szeptember 20. jelentette a csúcsot, amikor egy adáson belül 113 olyan esetet regisztrált az NMHH, ami kimeríti a trágárság fogalmát. A cigarettafogyasztás megjelenítésében 23 a rekord (október 11.), a direkt alkoholfogyasztásban a második nap (augusztus 28.), amikor 42 jelenetben tűnt fel ivászat a képernyőn. Már a második napi adásban 22 alkalommal jelent meg meztelenség, amúgy az erotikus, szexuális tartalmú jelenetek rekordja 29 megjelenés (szeptember 18.).

A Való Világ-műsorszám szolgáltatója luxemburgi joghatóság alá tartozik, a Médiatanács pedig csak szigorú feltételek megléte esetén járhat el külföldi joghatóság alá tartozó médiaszolgáltatóval szemben. Amióta a műsor az RTL 2-re került, a Médiatanács már négy alkalommal fordult az európai hatóságokhoz részben a műsor tartalmát rendszeresen kifogásoló állampolgári bejelentések miatt is.

Nincsenek megjegyzések