Gáspár Laci: nem lettünk barátok Szabó Zsófival

Alázat, tisztelet és kitartás. Gáspár Laci több mint tíz éve van a zenei pályán, de sokszor még mindig nem hiszi el, hogy az X-Faktor mentori székében ülhet. Hibái és sikerei ellenére még mindig az a balassagyarmati szerény srác, aki zenész akart lenni.
Tizenhárom évvel ezelőtt ön is egy tehetségkutatón indult. Gondolta volna, hogy egyszer mentor és műsorvezető lesz?

Gáspár Laci: Dehogy! Ahogy mondani szokás, Istentől kenyeret kértem, és vajas kalácsot kaptam! Amikor elindultam a Megasztárban, annyi vágyam volt mindössze, hogy a műsor segítségével basszusgitáros lehessek egy zenekarban, és a kínkeservesen megkeresett pénzt inkább olyan munkával hozzam össze, amit szeretek is csinálni.

Ezek szerint nem mer nagyokat álmodni?

Gáspár: Soha nem volt bennem kényszeres bizonyítási vágy, de amit az élet elém sodort lehetőséget, azt általában kihasználtam. A nagy álmodó inkább a feleségem, Niki, aki mindig meglátja bennem, hogy mire vagyok képes, még akkor is, ha nekem nincs hozzá bátorságom. Néhány éve azzal cukkolt, amikor néztük a különböző tehetségkutatókat, hogy miért nem én ülök a zsűriben, hiszen minden adottságom megvan hozzá. Aztán tessék, most mentor vagyok az ország legnézettebb show-jában. A műsorvezetéssel ugyanígy történt.

Belerázódott már a Playback párbaj című celebvetélkedőbe?

Gáspár: A mentori feladatok előtt is rettenetesen izgultam, de mindent megtettem, hogy a maximumot hozzam ki magamból. Most sincs ez másképp. Emlékszem, eleinte alig mertem odamenni a műsor produceréhez, Sebestyén Balázshoz. Tartottam tőle, mert annyira tisztelem a munkásságát. Aztán pillanatok alatt jóban lettünk, és az ország elismert műsorvezetője végül csak annyi tanáccsal látott el: mindig legyek önmagam, és legyek laza!

Szabó Zsófival is megtalálták a közös hangot?

Gáspár: Inkább úgy fogalmaznék, hogy egyre jobban megy a közös munka. Korábban a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsor forgatásán találkoztunk, de nem lettünk barátok. Most azonban úgy gondolom, egyre inkább összehangolódunk, és kiegészítjük egymást. Ellentétes személyiségek vagyunk, de végül is ez a show a kontrasztokra épül, így tökéletes páros vagyunk erre a szerepre.

A televíziós munkák mellett nem szorul háttérbe a zenélés?

Gáspár: Egyáltalán nem, több koncertem van, mint valaha. A hatodik nagylemezemen dolgozom, nemrég készült el az új, angol nyelvű dalom, amivel a Comet 2016 gálán is felléptem. Tehát még mindig a zene a legfontosabb az életemben.

Ezek szerint belejött az angol nyelvbe?

Gáspár: Egy éve kezdtem komolyabban foglalkozni a nyelvtanulással, és büszkén mondhatom, egyre jobban megy. Jövőre szeretnék beiratkozni egy nyelvtanfolyamra is. Egyébként azért azt senki ne képzelje, hogy nem játszom rá az X-Faktorban előadott nyelvtudásomra! (nevet) Az angol a zene egyik nyelve, itt az ideje, hogy komolyabban foglalkozzam vele.

Az angol mellett gyors beszédtempója miatt is sok kritikát kapott. Ezt is orvosolja?

Gáspár: Igen. Néhány hónapja rájöttem, hogy lelki eredetű a hadarásom. ByeAlex még a válogatókon ébresztett rá arra, miért is sietek ennyire a mondanivalómmal, és teljesen igaza volt. Eddig azt gondoltam, hogy mindent gyorsan kell eldarálnom, mert féltem, az újságírók nem akarnak végighallgatni, de Alex tanácsára és beszédstílusára figyelve rájöttem, hogy nem kell gyorsan beszélnem, ha valakit érdekel a mondanivalóm, úgyis meghallgat.

Nemrég született meg harmadik gyermeke, Noel. A sok munka mellett mennyi ideje jut az apaszerepre?

Gáspár: Sajnos nem sok, de ez ilyen időszak. Reggelente, amikor felkelek, megpuszilgatom Noelt, énekelek neki egy kicsit, aztán sietek munkába. Többnyire már alszik, amikor hazaérek késő este, de mindig odamegyek az ágyához jó éjszakát kívánni.

A családjára is ennyi ideje jut?

Gáspár: Szerencsére ők már rugalmasabbak, és gyakran velem jönnek ügyeket intézni, még vidékre is, így az autóúton hosszú órákat is együtt lehetünk. Ilyenkor Niki hozza Mirjamot, Lacikát és Noelt is, és bár kicsit furcsa helyzetben, de legalább egész nap együtt vagyok a szeret­teimmel.

Az X-Faktor kedvéért nemrég jelentős súlyfeleslegtől is megszabadult. Tudja tartani a formáját?

Gáspár: Igyekszem. Bár mostanában a sok forgatás miatt nem volt időm az edzőteremre, de mivel 12 órákat voltam talpon, így a fizikai edzés mindig megvolt. Az étrendemre pedig gondosan ügyelek, hogy ne essek kísértésbe édességekkel, és tartsam a súlyom. Bár közeleg a karácsony, nem szeretnék jojóeffektusba esni, így az ünnepek alatt is sportolok majd.

A munkát tudja hanyagolni az ünnepek alatt?

Gáspár: Részben. Nekünk, előadóknak szórakoztatni kell az embereket, hiszen a közönségnek ilyenkor van szabadideje. De december végén azért lesz egy kis pihenőm, aminek minden egyes percét szeretném a családommal tölteni. Az biztos, hogy elutazunk pár napra, kikapcsolódunk és feltöltődünk a feleségemmel és a gyerekekkel.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog