Étkezés tisztán: 9 tipp, ha kipróbálná

Az úgynevezett tiszta étkezés sokak szerint természetesebb, rövid és hosszú távon jobb egészségi állapotot biztosító és egyúttal finomabb fogásokat varázsol a tányérunkra. De hogyan kezdjünk el így étkezni? Az alábbiakban ehhez adunk hasznos tippeket - írja a hazipatika.
Együnk igazit

Az igazi az egészséges. Ha el tudjuk képzelni egy ételről, hogy az összetevői a földből nőttek ki vagy egy farmon nevelt állatból származnak, akkor azt mondhatjuk rá, hogy igazi - ha pedig igazi, akkor egészséges.

Válasszunk egyet és csak egyet

Ha egy ételnek egyetlen egy hozzávalója van, akkor az megfelel a tiszta és egészséges étkezés alapszabályainak. Ilyen lehet egy pohár tej, egy adag párolt brokkoli vagy egy sült csirkecomb.

Csomagolásmentesen

Egészséges étkezést biztosítanak azok az ételek, amelyek nem csomagolva érkeznek az asztalunkra: ilyenek a friss gyümölcsök és zöldségek, a hentesnél vett húsok, a halpultból származó friss halak, illetve a kimérve vásárolt magvak, csonthéjasok és fűszerek.

Csak organikusan

Ha organikus ételt veszünk, olyan étel (vagy hozzávaló) mellett döntünk, amelyet nem kezeltek növényvédővel, rovarirtóval, műtrágyával, hormonnal, szteroiddal és más vegyszerekkel sem.

Kezdjük a növényekkel

A növények gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban és rostokban. Emellett alig van bennük kalória, cukor és méreganyag, úgyhogy nem okoznak egészségügyi problémákat és hízni sem fogunk tőlük. A növényekkel kapcsolatos legnagyobb probléma az, hogy nem eszünk belőlük eleget.

Semmi fehér por

Ha tényleg a tiszta és egészséges étkezés a cél, hagyjuk el a cukrot mindenféle formájában és állapotában. Ha édesíteni akarjuk ételeinket, inkább forduljunk a mézhez vagy a juharsziruphoz, amelyek a legtermészetesebb édesítők.

Főzzünk otthon

A legtöbb elvihető étel (akár étteremben, akár gyorsétteremben, akár boltban szerezzük be) cukorral és feldolgozott alapanyagokkal készül. Ha mi főzünk otthon, mi szabhatjuk meg, hogy mennyire természetes alapanyagokból állítjuk össze fogásainkat.

Arra fókuszálhatunk, ami számít

Paleo, vegán, vegetáriánus, gluténmentes, laktózmentes, szójamentes? Amíg egészséges és tiszta alapanyagokkal dolgozunk, biztosak lehetünk benne, hogy a választott vagy előírt diétánkba nem kerül tiltott élelmiszer.

És még finom is

Az egészséges étkezés igazi és finom, eredeti ízeket varázsol a tányérunkra. Ez csak megerősíti azt az alapszabályt, hogy ha valami nem ízlik, ne együk meg.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog