Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Pörgesd fel magad, egy csésze kávéval!

Ha megkérdeznénk mi szükséges ahhoz, hogy jól induljon a reggel, 10 nőből, legalább 8 azt válaszolná (többek között), hogy egy csésze kávé. A kávé ugyanis felébreszt, felpörget, lendülettel tölt fel! Mire jó még?
A kávé jótékony hatása...

A szokásos reggeli kávé felébreszti az ember agyát, energiával tölti fel a testét, ugyanis a koffein elűzi a fáradtságot, növeli a koncentrációs képességünket, jótékonyan hat az érzékszerveinkre is. Ezen kívül felpörgeti szervezeted, gyorsabb és hatékonyabb leszel, ugyanis a feltételes reflexekre hat, csökkentvén a reakcióidőt. Nem csak azon segít, hogy felfrissülj és lendületbe kerülj, de bizonyos betegségek is megelőzhetőek a fogyasztásával. A túlzott koffeinfogyasztásnak természetesen megvan a hátulütője is, normál mértékben  azonban gyógyszerként is funkcionál - írja a marmalade.hu.

Csökkenti a Parkinson-kór kialakulásának esélyét...

Kutatásokkal igazolták, hogy azok, akik rendszeresen indítják a reggeleket egy csésze kávéval, 80%-al kisebb az esélye, hogy kialakul náluk a Parkinson-kór. A betegség egyik oka, hogy a szervezetben a dopaminszint csökken, és emiatt az izmok és az idegek közötti kapcsolat megszakad. A koffeinfogyasztás stimulálja a dopamin receptorokat, így segít megelőzni a betegség kialakulását. Ezen felül a kávéban található trigonellin nevű anyag, antibakteriális, fertőtlenítő hatással is rendelkezik. Így a kávéfogyasztással megelőzhetőek a vírusfertőzések. A koffein ugyanis felveszi a harcot a fertőzésekkel, vírusokkal és baktériumokkal szemben. A koffein segíti az anyagcsere folyamatokat, így kiválóan alkalmazható fogyókúra és diéta esetén.

Hajnövesztés kávé segítségével? Lehetséges!

A kávéfogyasztás hajunkkal is csodát művelhet, ugyanis a koffein serkenti a hajnövekedést, és csökkenti a hajhullást. Mindezek mellett izmainkra is hatással van. Izomstimuláló hatása erősíti az izmokat, sportolás közben növeli az izmok erősségét, ezáltal nő a teljesítőképesség, és fokozódik a terhelhetőség. Ha naponta elfogyasztjuk a szükséges kávé adagunkat, garantáltan jobb erőnlétben leszünk.

Figyelj a vérnyomásodra!

Végül, de nem utolsó sorban a kávéfogyasztás az alacsony vérnyomással rendelkezők problémájára is megoldást nyújthat, ugyanis a koffein vérnyomásnövelő hatású. Magas vérnyomás esetén azonban nem ajánlott a túlzott kávéfogyasztás, ha mégis meginnál egy csészével, válassz koffeinmentes kávékülönlegességet.

Nincsenek megjegyzések